logo

US учени с ново шокиращо изследване за бебетата и COVID-19

US учени с ново шокиращо изследване за бебетата и COVID-19

Разкриха какво се случва с новородените от ваксинирани майки и тези, родени от преболедували вируса жени

Пандемията от коронавирус продължава и каквото и да правим остава неизменна част от живота ни. Водят се много спорове за това полезни ли са и до колко ваксините, по-добре ли е да сме преболедували коронавируса или не и т.н.

Разбира се всеки трепери за своето здраве и това на близките, но сякаш притеснението на родителите спрямо децата им е най-голямо. От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време US учени съобщиха ужасни новини за бебетата, родени в COVID пандемията.

Оказа се, че драмата с новородените, ваксините и COVID продължава. Поредно US изследване установи какво се случва с бебетата, чиито майки са с К-19 ваксини и/или са преболедували вируса.

Излиза, че много бебета, родени от ваксинирани с РНК препарат срещу COVID-19 жени, имат антитела в продължение на шест месеца, сочат данни от американско проучване. 

В изследването са участвали 28 шестмесечни деца, родени от майки, които са получили две дози от РНК ваксина между 20-та и 32-ра седмица от бременността си. В този период предаването на майчините антитела към плода чрез плацентата е най-високо. Тествани са и 12 бебета на същата възраст, чиито неваксинирани майки са били заразени с Ковид-19 по това време от бременността си.

Специалистите от Бостън установяват наличието на антитела IgG при 57 процента от родените от ваксинирани жени и едва при 8 процента от бебетата на тези, които са преболедували, но не са се имунизирали срещу новия коронавирус.

Учените не могат да кажат колко високо трябва да е нивото на антителата, за да пази от инфекция, а и те не са единственият защитен механизъм на организма. Но много заинтересувани страни от родители до педиатри искат да знаят колко дълго майчините антитела съществуват при децата след ваксинация, а сега можем да получим някои отговори", казва доктор Андреа Едлоу от Общата болница на Масачузетс в Бостън. Тя изразява надежда, че резултатите от изследването ще дадат стимул на бременните да се ваксинират срещу Ковид-19. Данните от проучването са публикувани в списанието на Американската медицинска асоциация. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

dido

dido 12.02.2022 22:18

waksat se samo idioti