logo

В училище закачиха съобщение за родителите и сега целият свят не спира да говори за него

В училище закачиха съобщение за родителите и сега целият свят не спира да говори за него

Къде започват и завършват задълженията на учителите към нашите деца? Това е въпрос, който не дава мира на хиляди родители по света. За какво отговарят мама и татко и за какво училището, в което са изпратили детето си? 

Едно учебно заведение в Португалия реши веднъж и завинаги да сложи точка по въпроса, размествайки на таблото съобщение. Неочаквано и за ръководството, то започна да се радва на голяма популярност. А когато текстът бе публикуван в социалната мрежа, той се превърна във вирус и хиляди хора от целия свят не спират да го споделят. 

Ето какво пише на бележката: 

Уважаеми родители!

Искаме да ви напомним, че вълшебни думички като "здравейте", "моля", "благодаря" и "извинете" се учат първо у дома. Именно вкъщи децата се учат да бъдат честни, принципни и прилежни, да се отнасят добре към приятелите си и да уважават по-възрастните и учителите. Вкъщи те се учат да бъдат акуратни, да не говорят с пълна уста и да изхвърлят боклука си в кошчето. У дома се учат още да бъдат организирани, да се грижат за вещите си и да не пипат чуждите. 

А в училище ги учим на език, на математика, история, география, физика, химия и физическа култура. Ние можем само да подкрепим възпитанието на родителите, но не и да го заместим. 

Мрежата е просто във възторг от това съобщение. А вие какво смятате по въпроса? /jenata.blitz.bg

 

 

Коментирай

Кънчо пут...

Кънчо пут... 03.10.2018 13:08

Убаво е тоо надпис да го има у секо училище! Дете кое не отговара на написаните условия да не се допуска у час!

МЕК КУР НЕ СЕ ЧУПИ !

МЕК КУР НЕ СЕ ЧУПИ ! 03.10.2018 21:45

ТАКАВА ДОМАШНА КУЛТУРА НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА ПРИ ВСИЧКИ ПАРТИИ ПРОИЗХОЖДАЩИ ОТ ПРЕСТЪПНАТА БКП - ПРЕМИЕРА Е ТЪЖЕН ПРИМЕР !ЦВЕТАНОВ СЪЩО , ЦЕЦА ТОЖЕ !