logo

Всички майки се побъркаха по тортите от памперси ВИДЕО

Всички майки се побъркаха по тортите от памперси ВИДЕО

Те са идеален подарък както за бейби шауър, т.е. за бъдещи мами, така и за новородени

Едва ли има бременна жена, която да не очаква с нетърпение появата на малкото човече. Покрай доста техни приятелки, роднини или просто приятелки също тръпнат в очакване на новия живот.

Всички тези вълнуващи моменти вървят с доста приятни поводи за празници. 

Но ако сте се чудили какво може да подарите на една бъдеща майка или жена с новородено, то сега от jenata.blitz.bg и Росица Кръстева имаме идеалното решение за вас.

То се казва торта от памперси.

Подаръците от памперси са удачни както за бейби шауър, т.е. за бъдещи мами, така и за новородени. За това би било добре да се използват най-малките пелени – памперси с номер 1 или ако бебето е по-голямо,  номер 2.

Могат да се направят различни видове подаръци от памперси.

Като започнем от най-универсалният – торта, минем през мотор или кола за момченце, замък или количка за момиченце, а също и въртолет, меченце или кораб.

Важна е идеята, другото е въпрос на желание и търпение, за да се изпълни.

Важно уточнение: Тъй като подаръкът ни е прадназначен за малко бебе, желателно е да се работи с ръкавици, за да се запазят памперсите чисти. Все пак ще се ползват, нали? 

В първият мастер-клас за подаръци от памперси ще направим торта.

За целта са ни необходими около 60 броя памперса, всеки от които се навива на руло и се хваща с ластиче.

Така се правят три реда - подобно на блатовете на истинска торта, като всеки ред се увива с панделка в подходящ цвят. За основа за тортата може да се използва картон, изрязан на кръг с диаметър 30 см и увит с домакинско фолио или хубава хартия.

Може да се използва и някакъв поднос – стъклен, пластмасов или метален, който после ще остане за спомен на майката.

В средата на „блатовете“ е добре да се постави шпула, увита също във фолио, която няма да позволява на отделните редове да се разместват.

Най-отгоре слагаме плюшено животинче – куче, коте, пате или друго, каквото ви харесва и цялата композиция увиваме в целофан.

При желание, може да надпишете красива картичка и да поставите вътре в тортата. Връзваме красива панделка и подаръкът ни е готов. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай