logo

Жена роди огромно бебе и изненада лекарите

Жена роди огромно бебе и изненада лекарите

„Дъщеря ми тежеше 3,9 килограма, така че смятахме, че синът ми ще се роди приблизително като нея и нямаше от какво да се притесняваме“, казва младата майка

24-годишна жителка на английския град Уорингтън, Чешър, Великобритания, Руби Идън роди дете с тегло над пет килограма и изненада лекарите. 

Жената каза, че в последните седмици от бременността лекарите са й казали, че синът й ще се роди eдър. Според техните оценки детето трябвало да тежи около четири килограма.

Невероятно: Какво ще стори на тялото ни чаша какао на ден

„Дъщеря ми тежеше 3,9 килограма, така че смятахме, че ще се роди приблизително като нея и нямаше от какво да се притесняваме“, казва младата майка.

Новороденото, наречено Теди, е родено в 41-та седмица с цезарово сечение поради здравословни проблеми. Според Идън лекарите били шокирани, когато претеглили детето и установили, че то тежи 5,3 килограма.

„Винаги съм го наричала бебе, когато се роди. Но той беше великан. Когато го видях за първи път, не можех да повярвам на очите си. Тогава го взех на ръце и си помислих: „Да, огромен е...“, спомня си жената.

Тези продукти помагат в борбата с лошия дъх

След раждането Теди имал проблеми с черния дроб. Той започна да отслабва, така че постоянно беше в болницата под наблюдението на лекари.

„Но сега той е сто пъти по-добре. Вече не ходим по болници и лекари. Всички се радват, че успя да наддаде на тегло “, казва Идън.

Жената добави, че сега Теди е на шест месеца и все още се смята за много голямо бебе за възрастта си./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Благоевград

Благоевград 09.03.2023 12:49

Ами сина ми се роди 5.400 кг и 59 см , и то по естествен път така,че нищо ново ! Да и е живо и здраво детето !

Знаеща

Знаеща 11.03.2023 12:57

Майката е диабетичка явно, а и детенцето е било не добре с черния дроб. И как така в 41 седмица. Не е ли преносено. Британките масово са дебелани