logo

Жена с К-19 се събуди след 7-седмична кома и с изненада узна, че... СНИМКИ

Жена с К-19 се събуди след 7-седмична кома и с изненада узна, че... СНИМКИ

Кошмарът за 33-годишната Лора Уорд започнал с лека кашлица

Жителка на английския град Фарнуърт, Голям Манчестър, заразена с коронавирус, прекара седем седмици в кома, а когато се събуди, разбра, че е станала майка, пише Metro.

Кошмарът за 33-годишната Лора Уорд започнал с лека кашлица. Тъй като състоянието й не се подобрявало, тя решила да си направи PCR тест. А след като резултатът се оказал положителен, лекарите посъветвали бременната пациентка да се самоизолира.

Скоро обаче тя започнала да изпитва проблеми с дишането, отишла пак на лекар и била хоспитализирана.

Жената нямала други здравословни проблеми освен диабета, който се появил по време на бременността. Заради първоначалните препоръки да не се ваксинират бременни жени, Лора не била имунизирана. А когато й предложили да го направи, било прекалено късно. 

20-г. момиче се събуди със зверски болки, последвалото е шокиращо ВИДЕО

По време на двуседмичния си престой в болницата, състоянието й непрекъснато се влошавало. Лекарите прегледали бебето и й казали, че може да роди преждевременно. 

Последното нещо, което Уорд си спомня, е как я връщат в отделението за коронавирус и тя кимва в знак на съгласие за преждевременното раждане. След това припаднала.

Следващият спомен на 33-годишната жена е как се събужда седем седмици по-късно и всички й честители раждането на момиченцето, за което тя не знаела.

"Отворих очи и видях Хоуп на леглото до мен. Не можех да се движа. Можех само да поклащам глава и да кимам", споделя тя.

По-късно разбрала, че състоянието й се влошило толкова много, че лекарите й направили спешно цезарово сечение в 31-ата седмица от бременността (два месеца преди планираното раждане).

Когато се родила, малката Хоуп тежала 1,6 килограма, но след пет седмици в отделението за интензивно лечение на новородени, тя вече е здрава и наддава на килограми. 

Люси за малко не уби 11-дневния си син с „целувката на смъртта”, която всяка майка дава на детето си! СНИМКИ

За мама Лора обаче това било едва началото на ужасното изпитание. Семейството й се опасявало, че тя никога няма да се възстанови от болестта.

Лекарите й направили трахеостомия и й поставили две тръби за хранене. Уорд успяла да проговори две седмици, след като се събудила от комата. Наложило се и да се учи да ходи отново.

Сега жената се подлага на интензивна физиотерапия и се надява да навакса първите седмици от живота на дъщеря си. Тя планира скоро да се върне у дома и съветва всички бременни жени да се ваксинират срещу COVID-19. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай

Tengu

Tengu 21.12.2021 12:16

Бъдещето на човечеството след петата бустерна ще е този годоп и отрочето енцефалче което се е пръкнало за жалост. Ще руча гмо бургери и ще маже по телефона.

неточно

неточно 21.12.2021 16:44

Между 82% и 91% от набодените бременни в първото тримесечие получават аборт, а набодените по-късно много често раждат мъртвородени деца или с разни генетични увреждания. Дори в указанията на производителя за експерименталните инжекциите за временно приложение пише да не се прилагат върху бременни.

Мим

Мим 22.12.2021 8:57

Колко ли още истории ще измислят,за да си пробутат скапаните ваксини.А хората са толкова наивни ,така ли не виждат колко ваксинирани умряха и колко са в тежко състояние.А да не говорим,че нарочно не слагат ваксинираните под 10-14 дневна карантина след болката, за да заразяват останалите.

по-памет

по-памет 25.12.2021 8:16

Великият АЙНЩАЙН е казал,че две неща са БЕЗКРАЙНИ в този свят-Човешката ГЛУПОСТ и БСЕЛЕНАТА, но за второто не бил сугурен.

по-памет

по-памет 25.12.2021 8:16

Великият АЙНЩАЙН е казал,че две неща са БЕЗКРАЙНИ в този свят-Човешката ГЛУПОСТ и БСЕЛЕНАТА, но за второто не бил сугурен.