logo

Жена роди момченце, а две години по-късно стана истинско чудо и... СНИМКИ

Жена роди момченце, а две години по-късно стана истинско чудо и... СНИМКИ

Карън и мъжът й станали родители на близнаци, които трудно могат да бъдат наречени обикновени

Съпрузи станаха родители на близнаци, които трудно могат да бъдат наречени обикновени. Момченцето  и момиченцето генетично са близнаци, но на пръв поглед това може да се установи много трудно. И всичко това - заради възрастта и необичайният им начин на раждане! 

Карън и Джеймс Маркс мислели, че никога няма да станат родители. След една година опити Карън да забременее по естествен път, двамата отишли на лекар. Там станало ясно, че младата жена има проблеми с фертилността и затова единственият й шанс да стане майка, е чрез инвитро оплождане, пише Metro. 

Невероятната история на тези близначки шокира целия свят преди 8 г., а днес... СНИМКИ

Съкрушени от новината, двамата се решили на процедурата. Те разполагали с пет жизненоспособни ембриона. Единият бил имплантиран в Карън и на 1 септември 2018 г. тя родила здраво момченце на име Камерън.

Останалите ембриони били замразени в случай, че двойката пожелае да има още едно бебе, както се и случило малко по-късно. 

"Имаме прекрасен син, но никога не съм искала той да бъде единствено дете", казва Карън.

Така през 2019 г. тя решава да й имплантират един от замразените четири ембриона. За съжаление, прави спонтанен аборт.

Жената не се отчайва и чудото се случва отново!

57-годишна роди близнаци, а 16 години по-късно... СНИМКИ

"Две години по-късно в деня, в който бе заченат Кевин, ми имплантираха ембрион, който генетично се смята за близнак на момчето", споделя жената. 

А на 15 септември 2020 г. на бял свят се поява Изабела.

Двете деца се считат за близнаци, тъй като са заченати в един и същи ден, по едно и също време и от една и съща партида ембриони, въпреки че са имплантирани с интервал от няколко години. 

Между другото, съпрузите не планират да остават само с две деца. Карън и Джеймс смятат да използват последните два ембриона, за да имат още две деца и да бъдат родители на четиризнаци.

Медицинско чудо: Жената роди близнаци с интервал от 10 години

Карън е наясно, че да имаш близнаци с разлика от две години е повече от безумно. Тя обаче отбелязва, че децата й не са еднояйчни брат и сестра, което означава, че не са идентични. 

"Да, това е безумие - да раждаш близнаци с две години разлика. Странно е - много хора казват, че дори не осъзнават, че са близнаци. Но те (Камерън и Изабела) не са еднояйчни близнаци. Въпреки че Изабела можеше да стане еднояйчна, тъй като нейният ембрион се раздели", казва Карън.

Историята на тези близначки ще ви остави без думи СНИМКИ

Майката обяснява, че ембрионът има свойството да се разделя - в този случай от него могат да се получат два еднакви плода. Ако това се случи с двата останали ембриона, тогава със съпруга й могат да станат родители на шестзнаци, където двете двойки деца са идентични близнаци.

"В най-лошия случай Камерън ще бъде на 6 годинки, когато се роди последният му близнак. Но това може да се случи и по-късно. Те (ембрионите) нямат срок на годност", казва още Карън. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай