logo

4 глупави правила, които зрелите жени трябва да забравят СНИМКИ

4 глупави правила, които зрелите жени трябва да забравят СНИМКИ

Кои е казал, че с възрастта дамите трябва да се откажат от определени неща

Факт е, че гардеробът на 40-годишна жена е различен от гардероба на 20-годишно момиче. С годините дрехите на зрелите жени стават по-сдържани, удобни, обмислени и не са пълни с модни новости. 

Но това не означава, че възрастните жени изглеждат отегчително и в гардероба им няма място за последните модни тенденции. 

Модните блогъри доказаха със собствен пример, че след 40-годишна възраст дамите могат да останат стилни и красиви. И всички други модни правила са отдавна остарели!

Ето кои са четирите глупави правила, които зрелите жени трябва да забравят:

№ 1: Носете само затворени дрехи
Кой реши, че 40-годишните жени трябва да крият тялото си? Ако сте в добра форма и се грижите за кожата си, то тогава защо да не продължите да носите блузи и рокли с деколте или пък с гол гръб. А също не и дрехи с къси ръкави или голи рамене, че и поли над коляното.

Ако нямате излишно тегло или пък разширени вени, то тогава няма причина да криете красотата си. Просто наблюдавайте дължината на подгъва и дълбочината надеколтето – просто всичко трябва да е в границите на приличието.

№ 2: Избягвайте определени стилове на обличане
Прилепналите дрехи могат да присъстват и в гардероба на зрялата жена. Всичко зависи от формата ви и желанието ви да ги носите. За да не изглеждате предизвикателно в такива дрехи, комбинирайте ги с други по-широки. Не се увличайте от дрехите, изработени от тънки тъкани, те могат да очертаят бельото ви. И си купувайте дрехи с правилен размер – прекалено тесният силует изглежда грозно.

№ 3: Откажете се от светлите нюанси
Нежните пастелни нюанси наистина прикриват възрастта и дори имат подмладяващ ефект, ако носите такива тонове по-близо до лицето си. Но това не означава, че след като навършите 40 трябва да спрете да носите изразителни цветове. Ярките нюанси освежават визията, правят я забележима и стилна.

№ 4: Забравете за високите токчета
Обърнете внимание на Виктория Бекъм: тя вече е на 4 години, но дори не мисли да слезе от високите си обувки. А любимата й комбинация от стегнато сако и разкроени панталони подчертава крехката й фигура и визуално разтяга силуета й. Вярно е, че не можете да ходите по цял ден на високи токчета, но винаги можете да ги носите в удобни случаи. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Kukumqvkata

Kukumqvkata 24.07.2020 13:03

Е , ОТ СТАТИЯТА ПОНЕ НАУЧИХ ,ЧЕ В.БЕКЪМ Е НА 4 ГОДИНИ.Блиц вие сте дебили!