logo

5 грешки, които елегантните дами никога не допускат СНИМКИ

5 грешки, които елегантните дами никога не допускат СНИМКИ

Всеки може да изглежда стилно, стига да знае за какво трябва да внимава

"Ако сте били поразени от красотата на някоя жената, но не можете да си спомните с какво е била облечена, значи тя е била облечена перфектно".

Тази известна фраза на френската модна дизайнерка Коко Шанел се отнася за всички дами, които знаят как да се обличат елегантно и с вкус и да създават стилни визии.

Да станете една от тях е много лесно. Трябва само да не допускате няколко често разпространени грешки, за които днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем.

Не скъсявате панталоните си

Влачещите се по земята панталони няма да ви придадат елегантност! Да, панталонът може да достига до земята, но не трябва да се набръчква или да се огъва на дължината.

Една жена, която се грижи за външния си вид, веднага ще занесе артикула на шивач, който да се погрижи за точната дължина.

10 неща, които не отиват на нито една дама СНИМКИ

Правилно подгънатите панталони визуално ще направят краката ви да изглеждат по-дълги и стройни. Дори да ги носите с маратонки. 

Нарушавате визуалните пропорции 

В този случай са допуснати цели три грешки! Първата е в неспазване на температурния режим (маратонки в комбинация с дебело яке и плътни чорапогащи).

Втората е в контрастните цветови комбинации, които разрязват фигурата на парчета, а третата - в дисхармония на размерите (обемната горна част и тънките кецове на краката правят раменете да изглеждат масивни и превръщат дамата от снимката в Хълк).

6 безумни модни тенденции, които промениха целия свят СНИМКИ

В случая едни груби черни боти с масивна подметка и пола с дължина под коляното могат да пооправят малко нещата.

Не съчетавате цветните чорапогащи според кръга на Итен

Елегантната жена знае как да поставя акценти във външния си вид и правилно да използва кръга от цветове на Итен. В този случай добре биха се вписали едни чорапогащи в цвят бордо. Те ще си подхождат с цвета на щампите по роклята и няма да спорят за превъзходство с флоралните мотиви. 

Цветът на чантата пък трябва да бъде в по-приглушено розово.

3 неща, които жените не трябва да носят след 40 години

Ако имате някакви съмнения относно цвета на чорапогащника, изберете го в тон с обувките. Така краката ви няма да изглеждат като отсечени! 

Носите неподходящия овърсайз размер

Овърсайз не са дрехи, които са с няколко размера по-големи от вашия. Това са специални модели дрехи, които са точно вашия размер. Затова и огромното сако с широки панталони не само не изглеждат женствено и елегантно, но и ви превръщат в нисък тийнейджър, облякъл костюма на баща си.

Следете за размера на дрехите, хармоничността на пропорциите и не забравяйте да се погледнете в огледалото, преди да излезете на улицата. 

Утежнявате външния си вид с прекалено голяма чанта  

Всички понякога грешим с големите чанти, в които можем да поберем "всичко за всеки случай".

Забравете за дънките! Тези панталони ще са хит през сезон есен-зима СНИМКИ

Но едно е, когато отиваме на работа или на почивка, където човек не може без такава чанта, а съвсем друго е да я използваме в ежедневието си.

Тя нарушава пропорциите на фигурата, тежестта й оказва влияние на осанката и вместо елегантна, получаваме изтощена и прегърбена жена. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай