logo

5 модни грешки, които състаряват жените след 40

5 модни грешки, които състаряват жените след 40

Всяка жена може да стане най-добрата версия на себе си с помощта на добре подбраните дрехи, казва имидж консултантът и моден треньор Кристи Ресел  

Външният вид е едно най-важните неща за всяка жена!

Опитвайки се да изглеждат безупречно и в крак с модата обаче, много дами, особено тези над 40-те, допускат грешки, които ги състаряват по-лошо и от бръчките. Някои от тях им прибавят цели 10 години към ЕГН-то и придават остарял вид на стила им.

"Всяка жена може да стане най-добрата версия на себе си с помощта на добре подбраните дрехи", казва имидж консултантът и моден треньор Кристи Ресел. 

Тези прически ви състаряват, никога не си ги правете

Ето кои 5 модни грешки, по думите й, дамите над 40-годишна възраст допускат най-често, без да осъзнават, че така се състаряват значително и изглеждат доста нелепо:

Неправилно наслояване

Ресел е привърженик на наслояването във визията. Тя смята, че най-добрият начин да създадете стройни вертикални линии е като добавите риза върху топа през лятото или дълъг блейзър или жилетка през есента.

Много жени обаче разбират наслояването погрешно и си слагат нещо допълнително отгоре, само защото първото се е оказало прекалено късо. 

5 модни грешки, които състаряват жени и ги превръщат в зле изглеждащи лелки

"Това ме кара да потръпвам. Линията, която се появява над линията на бедрата, обезобразява пропорциите на фигурата. Това изглежда небрежно и лишава външния ви вид от изтънченост. Освен това, допълнителната хоризонтала добавя тежест, а тежестта винаги прави жената да изглежда по-стара", казва експертката. 

Еднакви бижута

"Второто нещо, което според мен отвлича вниманието от стила ви, са еднаквите бижута", казва стилистката.

Според нея комплектите съществуват от прекалено дълго време и следователно изглеждат остарели, което прави и притежателката им да изглежда по същия начин - стара. За да избегнете този ефект, Кристи предлага да носите обеци, колиета и гривни от един комплект поотделно.

Панталони, които не стоят добре 

Не е достатъчно да изберете правилния размер. Трябва да намерите модел с оптимална дължина и кройка, който ще подчертае достойнствата на фигурата и ще скрие нейните недостатъци, казва специалистката. 

"Ако коланът се окаже в онази част от тялото, която не ви ласкае, ще се получи ужасният ефект на мъфина. Висящите гънки ще придадат тежест на всяка жена, а с това и години", подчертава Ресел. 

Твърде малки дрехи

Стилистката заявява, че много жени отказват да признаят, че фигурата им се е променила с възрастта и продължават да си купуват неща, които са им малки. Това обаче е огромна грешка, защото малките дрехи ги правят масивни, а оттам и по-стари.

Внимание, тези 7 неща загрозяват и състаряват всяка жена СНИМКИ

"Реалността е такава, че ако купите нещо, което ви стои правилно, то винаги ще изглежда милион пъти по-добре от всички тесни дрехи в гардероба ви", категорична е тя. 

Износени обувки

И накрая, последното табу, по думите на Ресел, са обувките, които изглеждат толкова стари, сякаш баба ви ви ги е завещала на смъртния си одър.

Такъв чифт е в състояние да превърне в пенсионерка дори и абитуриентка. Затова се грижете за обувките и ботушите си и не се страхувайте да изхвърлите онези, които са започнали да се разпадат! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Човек

Човек 11.11.2022 23:33

А ако човек няма пари да си купи обувки и дрехи?? В България след 2005 г. Това е,и това се цели бедност на населението умишлено на висшисти красиви умни интелегентни,а за простолюдието е ..

Анонимен

Анонимен 12.11.2022 16:28

Също и къса коса в червено прави жената да изглежда възрастна. Както и прегърбената стойка.