logo

5 модни тенденции, от които е най-добре да се откажете през новата година СНИМКИ

5 модни тенденции, от които е най-добре да се откажете през новата година СНИМКИ

Разчистите гардероба си и се отървете от вещите, които определено няма да са актуални през 2022-ра

Всеки ден, докато се взираме в гардероба си, в главите си чуваме онзи малък глас, който ни казва, че няма какво да облечем. Дълбоко в себе си обаче знаем, че това не е така.

Повечето жени са заринати с дрехи и носят само малък процент от тях. Остатъка? Той изглежда се смесва, за да се превърне в съвкупност от забравени артикули, които един ден отново ще влязат в употреба.

Въпреки това, в началото на новата година е добре да поразчистите гардероба си. И да се отървете от вещите, които определено няма да са актуални през 2022-ра според редакторите на модния портал Who What Wear.

Те откроиха пет тенденции, от които всяка жена, която държи да е в крак с модата, е по-добре да се откаже през новата година.  

Тези модни тенденции ще бъдат хит през зима 2022 г.

На първо място, експертите препоръчват да се въздържате от шахматните щампи. Според тях обувките на висока платформа също са излезли от мода. 

Стилистите съветват да захвърлите и любимите си спортни комплекти, защото вече не са подходящи за навън. 

"Разбирам, че всички се нуждаехме от комфорт през 2021 г., но точно сега нямам търпение да облека нормални дрехи и да махна спортните панталони", казва редакторът на Who What Wear Ема Спедин. 

Експертите добавят, че обемните "уродливи" сникърси (ugly sneakers) също отиват в историята. Според журналистката Джой Монтгомъри, подобни обувки са минало и през новата година дамите трябва да обърнат внимание на по-семпли модели като мокасини и сандали.  

5 модни грешки, които състаряват жени и ги превръщат в зле изглеждащи лелки

Реми Афолаби пък препоръчва да забравите за тенденциите от началото на века, които се завърнаха на мода. "Беше интересно да наблюдавам възраждането на модата от началото на 2000 г., но мисля, че е време да оставим това в 2021-а", обяснява тя.

Що се отнася до това в какви дрехи да инвестирате през новата година, редакторката Хана Алмаси препоръчва да обърнете внимание на драпираните рокли. 

„Елегантна, вечна и ласкателна за фигурата ми пясъчен часовник. Ще инвестирам много в романтичните драпирани рокли", казва тя.

Стилисти посочиха главните модни тенденции на 2022-а СНИМКИ

Ема Спедин пък горещо съветва всички да се обзаведат с поне една макси рокля, която изглежда много елегантно. 

Според Реми Афолаби дрехите с ресни ще са истински хит тази година, особено когато става въпрос за връхни дрехи, рокли и поли.

"Не притежавам нищо подобно, така че ще се заема с мисията да включа тази тенденция в гардероба си, особено когато дойде пролетта", категорична е тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай