logo

9 неща,  които правят скъпите ви обувки да изглеждат много евтини

9 неща, които правят скъпите ви обувки да изглеждат много евтини

"Всяка жена има право на обувки", е казала някога авторката на "Сексът и града" Кандис Бушнел. В стремежа си да се сдобият с нов чифт обувки, някои момичета забравят, че скъпият модел от известна марка не гарантира благороден външен вид. А обувките са нещото, на което околните винаги обръщат голямо внимание. 

Ако смятате, че красотата изисква жертви и продължавате да ходите на неудобни обувки, или пък сте почитателка на червените лачени обувки, тази статия е точно за вас! Днес ще ви посочим няколко причини, заради които скъпите ви обувки да изглеждат много евтино.

Прекалено много кристали и пайети

Кристалите и пайетите изглеждат добре върху скъпите рокли на известните дизайнери. За разлика от тях обаче обувките, накичени с подобни неща, винаги изглеждат неуместно и безвкусно. 

В допълнение, често за по-евтините модели лъскавите елементи са от некачествени материали и правят обувката да изглежда много евтина. 

Ако толкова много ви харесват блестящите обувки, по-добре си вземете златист или сребрист модел. В момента на пазара има голямо разнообразие от тях. 

Прекалено висока платформа

Някои ниски дами предпочитат да ходят с обувки на висока платформа. Колкото и скъпа да е подобна обувка, тя винаги изглежда евтина и груба. Заради високата платформа краката приличат на копита, а тялото ви изглежда непропорционално. По-добре изберете модел, който е с малка платформа или пък изобщо няма такава. Достатъчно е да обуете класически обувки с тънък ток и ще изглеждате повече от разкошно!  

Съчетаване на няколко материи и цветове

Постарайте се да избягвате странни модели, които съчетават няколко материи и много цветове. Лентите, пайетите и всички цветове на дъгата ще направят дори и най-скъпата обувка да изглежда евтино. При всичко си има мярка, затова е най-добре да не смесвате повече от два цвята и материи. 

Много метални елементи

Каишки, кабзи и шипове по обувките - това изглежда добре, но и тук трябва да има мярка. Случва се обаче дизайнерите да прекалят с металните елементи, с което да направят модела да изглежда евтино и безвкусно. Понякога един чифт рокерски обувки с метални джаджи ще добавят яркост към външния ви вид, но не прекалявайте с украшенията. 

Лачени обувки

Лачените обувки не са най-практичния модел, още повече пък красив. По тях веднага се забелязват одраскванията и петната. Същият модел, но от гладък или матов материал, ще изглеждат много по-скъпо. Добре е да заложите на неутралните и спокойни цветове като бежово, черно или бяло. 

Леопардов принт

Обувките с леопардов принт са способни да придадат страст на образа ви. Но трябва много внимателно да изберете правилната разцветка. Класическият "леопард", който веднага ви идва на ум, често се асоциира с кич. По-добре потърсете обувка с нестандартен принт  в бял цвят с минималистични рисунки.

Неудобни обувки

Винаги си купувайте удобни обувки. Лошо избраните изглеждат не само странно, но и оказват влияние на походката ви. Ако най-накрая сте открили обувката на мечтите си, но тя не ви е удобна, в никакъв случай не я купувайте, защото ще изглеждате много нелепо, без значение колко пари сте пръснали за нея! 

Много изкуствена кожа

Много световни марки използват за обувките си качествена еко кожа.  Но, за съжаление, в магазините се продават и обувки от некачествени изкуствени материали. Те изглеждат много евтино, бързо губят първоначалния си външен вид и след месец-два вече са за боклука. 

Ако все пак смятате да си купите ботуши от изкуствена кожа, вземете си по-ниски. Ботите от естествена кожа ще изглеждат много по-скъпо и стилно.

Стари обувки

Всички сме чували фразата "По дрехите посрещат". За да направите добро впечатление, обърнете голямо внимание на обувките си. Почиствайте ги редовно, а при всяка повреда ги носете на обущар. Така ще можете по-дълго време да запазите хубавия им външен вид. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай