Четката ще ни отговори имаме ли косопад! Ето как да избегнем този ужасен проблем

Четката ще ни отговори имаме ли косопад! Ето как да избегнем този ужасен проблем

Ако, решейки косата си, видите много косми - не се обезкуражавайте веднага

Проблемът със сухата коса е познат на много момичета - къдриците губят здравия си блясък, стават чупливи и започват да падат. Има няколко фактора, които влияят върху сухотата и косопада: от неправилна грижа до нарушения в тялото.

Обикновено всеки човек губи средно около 100 косъма на ден. Ако се замислите, това е доста. 

Тръпки да те побият! Сестрите Кардашиян качиха СНИМКА без грим и изплашиха всички

Ето защо, ако решейки косата си видите много косми - не се обезкуражавайте веднага. Ако визуалното количество косми на четка за коса е приблизително същото, както обикновено - няма нужда да се притеснявате. Но ако ви се струва, че степента на падащи коси се е увеличила, струва си да прибегнете до някои мерки.

На първо място трябва да отидете на лекар, за да изключите заболявания, които могат да причинят проблеми с косата. Ако косопадът не е свързан със здравословни проблеми, тогава трябва да обърнете внимание на грижите.

Външността на тези звезди се променил драстично заради един единствен детайл (ГАЛЕРИЯ)

Измиване на косата

Експертите не препоръчват да миете косата си с гореща вода. Високата температура на водата уврежда кератиновия слой на косата и тя става чуплива и уязвима. Температурата на водата трябва да бъде около 40 градуса. А, за да изплакнете косата, ви е необходима само хладка вода, а колкото по-дебела е косата, толкова по-хладка трябва да е водата.

Вода

Косата, както и кожата, се нуждаят от влага. Благодарение на нея те запазват целостта, блясъка и еластичността си. Ето защо, за да предпазите косата от сухота и косопад - пийте колкото е възможно повече вода.

Защо жените не бива да седят с кръстосани крака - истини и митове!

Изсушаване на косата

Опитайте се да използвате колкото се може по-рядко сешоара. Оставете косата да изсъхне естествено. Но, ако не може да се избегне изсушаване със сешоар, преди употреба нанесете термично защитно средство. Освен това е необходимо да изсушите косата правилно със сешоар: по посока от корените към краищата, а не обратно. Така намалявате топлинния ефект върху къдриците си./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Masov

Masov 21.11.2023 23:19

И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -----> https://tyny.to/suex