logo

Идеалният тоалет за офиса през лятото

Идеалният тоалет за офиса през лятото

Лятото приближава с бързи темпове, а с него се поставя въпросът какъв тоалет да изберем за офиса в жегите. Идеалната комбинация осигурява комфорт и прохлада без да отнема от стила ви на работното място. 

През лятото популярни са белите дрехи и другите светли цветове. Проблемът е, че през ефирните материи сутиенът ви ще се вижда, а това е абсолютно недопустимо на работа. Много дами правят грешката да съчетават бяла риза с бял сутиен, мислейки, че няма да прозира. Единственият правилен  избор обаче е сутиен с телесен цвят. Не забравяйте да скриете и досадните презрамки. Все пак сутиените спадат към бельото, така че трябва да бъдат дискретно прикрити. Заложете на strapless модел без презрамки, ако искате да ги елиминирате изцяло. 

Секси пола с колан

Бялата риза в офиса е класика и има причина за това. Офис ризата стои добре на всяка фигура, а би могла да се носи и извън работното място. Още едно преимущество на бялата риза е, че пазарът е залят с модели. Можете да избирате между класическа, асиметрична, оувърсайз (леко широка). Добавете секси пола с интересен колан към базовата бяла риза и тоалетът ви е идеален за топлите месеци в офиса. Чифт стилни слънчеви очила ще придаде допълнителен ефект, а и ще ви помогне в борбата с изгарящите слънчеви лъчи. За по-разчупена визия заменете бялата риза iсъс синя, например. По-смелите могат да заложат и на модел с дълги нестандартни ръкавели. 

Погрижете се за краката си 

Джапанките определено нямат място в бизнес средата. Въпреки горещините през лятото, на работа сме длъжни да спазваме някои правила относно обувките си. Ниските обувки тип „балерина“, както и по-затворени сандали, са два подходящи варианта в жегата. Те държат прохладно и  не причиняват болезнено подуване на краката ви. Според бизнес етикета обувките не бива да са отворени отпред. 

Не бъдете провокативна 

Едноцветна комбинация, тъй наречения монохром, е идеална за работното място. Черна пола и бяла риза може да звучи като скучно съчетание, ала имайте предвид, че то винаги ще е шик. Бъдете внимателни с дължината на полата, тъй като прекалената провокативност е неудачен избор за офиса. Много по-добър вариант е полата със средна дължина, комбинирана с ниски удобни обувки. Ако все пак предпочитате къса пола през лятото, нека дължината да бъде поне една педя над коляното.  Забравете за дълбоките деколтета, както и за потниците. Дрехите с голи рамене също не са препоръчителни на работното място. Ако имате проблеми с изпотяването в жегата, запасете се с резервна риза. Така можете да си спестите много конфузни и дискомфортни моменти. 

Добавете жилетка 

Дизайнерите съветват да почерпим вдъхновение от стила на модната икона Виктория Бекъм. Тя често може да бъде забелязана да съчетава къса жилетка с любимите си рокли, правейки цялостния тоалет по-елегантен. Жилетката ще ви предпази от климатиците в градския транспорт и офиса, освен това е прекрасна добавка към една модерна визия. Добавете закачлив колан, за да разнообразите тоалета. Алтернатива на жилетката е тънко яке в свеж цвят. 

Позволете си да експериментирате 

Офис стилът все пак е начин да покажете индивидуалност. Добавете чифт ленени панталони, риза с интересна яка, цветни обувки или стилен гащеризон към гардероба си, за да добавите своята гледна точка към тоалета. 

 

Коментирай