logo

Изпитвали сте този кошмар с обувките през зимата – ето спасението!

Изпитвали сте този кошмар с обувките през зимата – ето спасението!

Разберете как ефективно да се отървете от солта на чепиците през студените месеци

Един от основните проблеми на зимата – освен студът и снегът, е… солта, разпръсната по улиците. От една страна тя предпазва от заледяване и съответно намалява шанса да се изплющим насред пътя, но от друга страна солта причинява колосална вреда на любимите ви обувки. 

Обувки от 90-те са хитът на Зима 2020

Всички сме се сблъсквали с този проблем – обувките ни да побелеят отпред заради солта по улиците. Понякога колкото и да ги чистим тя не пада.

Е, не се притеснявайте. От jenata.blitz.bg попаднахме на страхотен трик. Благодарение на него ще се отървете от солта и обувките ви вече няма да се побелели.

Първо трябва да знаете, че за да няма време солта да повреди материала, от който са направени обувките ви, е необходимо да почистите ботушите или чепиците веднага след прибирането си у дома. 

Незабавно хвърлете тези 5 вида обувки - адски демоде са СНИМКИ

За целта ще ви трябва оцет, памучен тампон, чист и сух парцал, лак за обувки и препарат за почистване на обувките (или ако са от велур, то той трябва да е специален).

Първо измийте обувките си, за да отстраните солта от повърхността. След това разредете една супена лъжица оцет в чаша студена вода, накиснете памучния тампон в сместа и избършете петната от сол по обувките. След това оставете обувките си да изсъхнат от само себе си - не ги оставяйте в близост до отоплителни уреди и не ги подсушавайте.

Когато обувките изсъхнат ги забършете леко с чиста и суха кърпа. Ако петната не са изчезнали напълно, повторете предишните стъпки.

5 чифта обувки, които са с печат „Провинциалистка“ СНИМКИ 

След като петната изчезнат напълно, третирайте обувките с крем или водоотблъскващ препарат.

Ако обувките ви са велурени, използвайте почистващ препарат за обувки, направен за този тип кожа. Ако такъв продукт не ви е под ръка, използвайте грис - поръсете го върху петното и го оставете за една нощ. На сутринта изчеткайте повърхността с велурена четка. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай