logo

Красивата Ева Майдел облече народна носия! А причината е смайваща (СНИМКИ)

Красивата Ева Майдел облече народна носия! А причината е смайваща (СНИМКИ)

Евродепутатът поведе Голямото българско хоро в Брюксел за трета поредна година

Дамите от ГЕРБ не веднъж са доказали, че имат безупречен стил на обличане. Преди време от jenata.blitz.bg ви показахме как най-влиятелните жени от партията на премиера Бойко Борисов блеснаха със стила си.

Малко след това от jenata.blitz.bg споделихме снимки, от които стана ясно как вицепреимиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева успя да скрие шапката на всички с тоалета си. Преди това в Япония тя пък бе заложила на ефектно кимоно, а от jenata.blitz.bg ви показахме снимки за доказателство.

Сега в центъра на вниманието попадна друга известна дама от партията на Борисов. А именно евродепутатът от Групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

Фандъкова отново направи фурор! Всички полудяха от визия й! (СНИМКИ) 

В центъра на Брюксел тя се появи в необичайно облекло, което чужденците гледаха и губеха ума и дума.

Майдел бе заложила на традиционна българска носия. А повод за това бе  Голямото българско хоро, което за трета поредна година се проведе в Брюксел.

„Хорото е една от най-българските традиции. То показва не само красотата на автентичния ни фолклор, но и талантливото лице на българските музиканти, изпълнители и творци. Започнато от Кристалина Георгиева през 2013 г., Голямото хоро се утвърди като празник, който привлича българи не само от цяла Белгия, но и съседните държави като Германия, Нидерландия и Люксембург.“ Това заяви евродепутатът от Групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която и тази година продължава традицията на Голямото хоро, както и другата традиция, съпътстваща събитието - обличането на символа на Брюксел – Манекен пис, в българска носия.

Според Ева Майдел денят за провеждане на Голямото хоро през 2019 –та е избран символично – това е денят на православния Великден - 28 април.  „Искахме да подчертаем уникалността на българските традиции и привързаността ни към християнски ценности. Вярвам, че България има нужда от позитивните послания на своите традиции, както и от по-добър имидж по света във всяка една социално-икономическа сфера. Затова през последните пет години с инициативи като Голямото хоро и Моята мечта за България работих за представяне на най-доброто лице на България.“, добавя българският евродепутат.

В Голямото хоро в Брюксел тази година ще се включат музиканти от Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ от Котел, ансамбъл "Бизоне" от Каварна, съставът от българи "На Хорото в Брюксел", както и Ансамбъл "Здравец" от Гент. 

Голямото хоро е част от програмата на 13-ото издание на международния фестивал Balkan Trafik. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Sos

Sos 17.04.2019 12:20

Bokluci.

ааааааааа,

ааааааааа, 17.04.2019 22:06

тая за кариера и заплата - гола ще се съблече

Бееееееее

Бееееееее 18.04.2019 1:56

Аааааааааа,голям простак си !!!

До Sos

До Sos 18.04.2019 2:00

Пиши на кирилица ,боклуко !

taka e

taka e 18.04.2019 18:52

Имах ужасни нокти, когато си поръчах Micinorm. Вече си мислих как да премахна с лазер увредения слой на нокътя. Добре, че не се стигна до това. След 2 седмици ноктите ми станаха като нови/ А всичко само, защото попаднах на умен лекар, който ме посъветва първоначално да опитам https://bit.ly/2Y86LDe

анонимен

анонимен 19.04.2019 9:23

Голямото хоро не го е измислила Кристалина Георгиева , а много преди нея Илия Луков събира българите по света за да играят хоро в столиците на държави от цяла Европа.

Колчо

Колчо 19.04.2019 10:14

Тази носия с която е снимана Ева Майдел не е с българска шевица. Този окраска, мяза на австрийска. Ева Майдел е омъжена за австриец и е разбираемо, че преиначава българското с австрийско, ама нали е избрана от Бойко Борисов щем, не щем, ще си я дъндуркаме в Евро парламента!

Куренцо Лапас

Куренцо Лапас 19.04.2019 11:59

И там си показахме селянията

Дядо Гочо

Дядо Гочо 21.04.2019 13:15

Е чак пък красива... Няма да я върнем де, но по-правилно от естетическа гледна точка би било просто "Ева Майдел", не "Красивата Ева Майдел".