logo

Тези 6 неща показват, че започвате бързо да стареете!

Тези 6 неща показват, че започвате бързо да стареете!

Експерти публикуваха ново проучване, според което процесът на остаряване на жените само на една пета зависи от наследствените фактори. Основната причина за увяхването са неблагоприятните външни условия. За тях тялото веднага сигнализира с няколко очевидни признаци.

Специалистите описват шест сигнала от женското тяло, които показват бързото остаряване на организма. За да стигнат до този извод учените са извършили огромна по обем изследователска дейност и са констатирали, че ролята на генетиката в този процес далеч не е първична. Тя е едва 20% от всички фактори. Останалите 80% са свързани с различни външни влияния, съобщават порталът Lifehack.org.

Най-очевидният сигнал е състоянието на кожата. Ако на възраст 25 години по тялото започнат да се появяват пигментни петна или сухи зони, това означава, че е необходимо да се работи за укрепване на ендокринната система. В този случай трябва да коригирате менюто си.

Изтънените и надвиснали клепачи са признаци на стрес, липса на сън, преумора и загуба на тонус. При появата на такива симптоми след 40-годишна възраст, трябва да помислите за състоянието на вътрешните органи.

Третият сигнал са проблемите в месечния цикъл. Когато той е нарушена на 46-годишна възраст, експертите препоръчват тестване на женската репродуктивна система и увеличаване на количеството витамини в диетата.

Изследователите настояват да обръща постоянно внимание на рязката физическа слабост, загуба на коса и нейната чупливост, както и нарушенията на съня. Ако всеки един от тези сигнали се проявява активно в ранна възраст, трябва да потърсите съвет от лекар.

Коментирай

Доктор Йоткер

Доктор Йоткер 25.05.2018 12:47

До 58 всичко е о.к. След 58 започват дискови болежки, но кожата е опъната като барабанче. Ежедневния стрес сбръчква жените. Аз не съм имала такъв стрес...благодарение на бога и за ужас на злобарите. БЪДЕТЕ УСМИХНАТИ, ДАЖЕ ДА БОЛИ

пица

пица 25.05.2018 15:23

Аз изглеждам супер за годините си и не съм сбръчкана защото съм краварка