logo

За какво служи малкият джоб на дънките, ще се удивите

За какво служи малкият джоб на дънките, ще се удивите

Това е една от малките модни тайни, които малко хора знаят

Понякога и най-модерните дрехи може да имат някакъв странен детайл, който трудно може да се обясни като функция. Перфектен пример за подобно модно решение е малкият джоб точно над десния джоб на дънките.

С тези прости трикчета ще скриете закръгленото коремче за минути ВИДЕО

Там може да поберете бонбон или монета, но със сигурност не и ключове или телефон. И така, за какво служи този джоб? Само за красота ли е?

На практика няма много неща, направени просто така. Всичко изобретено от човека трябва да има някаква полза. Малкият джоб на дънките не прави изключение - точно обратното, именно заради това съществува в последните 50 години.

Какво всъщност са дънките? Първоначално са били евтини панталони за работа на фермери. Във вида, в който ги познаваме, дънките се появяват в края на 19 век. Те са били носени предимно от каубои.

Малкият джоб се появява през 1873 година, когато основателят на известната компания Levi's - Леви Щраус, се чудеше как да подобри облеклото за фермерите. Той го е измислил, за да може да си носят джобния часовник.

Освен това такъв малък и плътен джоб може да побере гайки, пирони и други конструктивни детайли, така че работният процес да не се забавя от необходимостта постоянно да се навеждате за материали.

Има легенда, че по време на златната треска този джоб бил полезен на златотърсачите: те криели малки късчета, за да не им се налага да споделят с алчните си и вече богати работодатели.

През 20-ти век джобът е наречен „джоб за монети“.

Може да съхранява дребни пари или запалки. Има дори мнение, че този джоб постепенно е придобил квадратна форма поради запалките на легендарната марка Zippo, които по това време са били в голямо търсене сред пушачите.

В днешно време хората все по-често използват портмонета или малки части от чанти за тези цели.

В такъв случай защо компаниите продължават да произвеждат дънки с малък джоб? Факт е, че този на пръв поглед незабележим детайл е историческо съкровище и неразделна част от дънките на почти всички времена. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ахмак доган

ахмак доган 02.09.2023 13:05

АЙ СТИГА БЕ-НИКОГА НЯМАШЕ ДА СЕ СЕТЯ! АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ Е ДА ДЪРЖИШ НОТАРИАЛНИЯ АКТ ЗА ЗЕМЯ ЗАГРАБЕНА ОТ ИНДИАНЦИТЕ !!!!

Мотиката

Мотиката 02.09.2023 16:51

Че си Ахмак ахмак си личи по това което си написал,но не бъркай във твоето джобче че може да се УБОДЕШ на рогите на Тексаското говедо и ще забравиш завинаги за индианци евенки и други националности населявани цялата планета........????

ахмак доган

ахмак доган 02.09.2023 20:48

АМА ЯСНО СИ МОТИКА-ТРИ ДУМИ НЕ УМЕЕШ ДА ПОДРЕДИШ В ИЗРЕЧЕНИЕ......

Папуй

Папуй 05.09.2023 1:32

Умни сте и двамцата!

КОТКАТА

КОТКАТА 07.09.2023 9:40

.... са били в голямо търсене?!?!! Абе, това Гугъл ли го превежда', та е толкова малоумно?!!?!!

Спира Картечаро

Спира Картечаро 07.09.2023 20:45

Малкото джобче , служи .. Като отидеш на ..чуждо, да си скриеш .. брачната халка .