10 Фън Шуй забрани, които всеки трябва да знае!

10 Фън Шуй забрани, които всеки трябва да знае!

Ако ги спазвате ще живеете в хармония и изобилия

Древното китайско учение на Фън Шуй ни помага да привлечем положителна енергия във всеки аспект на живота ни, че и в дома ни. Няма жена, която да не иска хармоничен дом, но знаете ли, че лесно може да допуснете няколко сериозни грешки, заради които вместо положителни вибрации да привлечете лошотии.

Пространството в къщата за всеки човек играе огромна роля. За да можете да се чувствате под надеждна защита, да възстановите силата си и да живеете в съвършена хармония със себе си и семейството си, използвайте препоръките на учението на Фън Шуй.

Знанията, натрупани през вековете, ще ви помогнат да се отървете от всякакви отрицателни емоции и да запълните жизненото пространство с потоци от положителна енергия.

А ето ги и ДЕСЕТТЕ основни забрани на Фън Шуй:

Забрана 1
Избягвайте окачването на огледала пред входната врата. По този начин предотвратявате влизането на потока положителна енергия във вашия дом.

Огледало в спалнята на омъжената жена също е на лошо. Така лесно може да бъдат привлечени съперници или иначе казано любовници.

В останалите стаи, огледалата не носят заплаха, но не забравяйте, че огледалата с пукнатини подлежат на незабавно изхвърляне.

Желателно е къщата да има огледало, отразяващо човек в пълен ръст.

Забрана 2
Никога не оставяйте боклук пред входната врата. Всеки прах, мръсотия и ненужни боклуци отровят енергията на космоса, причинявайки непоправима вреда на здравето и енергийната защита на членовете на домакинството.

Отърви се от ненужните неща, освобождавайки място за нови полезни и красиви придобивки, които скоро ще се появят във вашия дом.

Забрана 3
Поправете всички счупени неща, които планирате да използвате. Обекти, които не могат да бъдат възстановени, изхвърляйте без жалко и забавяне.

Това ще ви помогне да се отървете от отрицателната енергия, привличайки щастие и изобилие. Освен това разбитите елементи водят до повече кавги и конфликти.

Доктрината за Фън Шуй казва, че всяко дефектно нещо навлича проблеми вживота на човек.

Обърнете специално внимание на течащите кранове и тръби. Постоянният поток от вода не помага да се увеличи щастието във вашия дом, така че всяко изтичане трябва да бъде елиминирано възможно най-бързо.

Забрана 4
Многостепенните подове в къщата също служат като препъни камъче за свободното движение на положителна енергия. Различните нива на пода в къщата може да доведе дори до неуспехи и проблеми в бизнеса, както и в личния живот.

Забрана 5
Опитайте се да се отървете от острите ъгли в къщата си. Мебелите с изпъкнали ъгли трябва да бъдат направлявани така, че точката на ъгъла да е насочена към празното пространство, а не към местата, където отпочивате.

Окачените рафтове също предизвикват появата на отрицателна енергия, така че техните ъгли е важно да са закръглени.

Забрана 6
Банята и тоалетната трябва да се поддържат постоянно чисти. Навременното почистване и затворените врати ще ви помогнат да поддържате дома си уютен и комфортен.

Ако имате домашен любимец, чието място е във вашата баня, използвайте вградените врати, но не оставяйте вратите отворени.

Забрана 7
Проветрете пространството в къщата. Колкото по-често държите прозорците и вратите отворени, толкова повече енергия се обновява в жилищното пространство. За да не станете жертва на настинка, проветрете къщата по време на Вашето отсъствие.

Забрана 8
Правилната организация на работното място ще ви помогне да изпълнявате задълженията си много по-продуктивно. Трябва да седнете с гръб към стената, на която няма прозорци и врати.

В крайни случаи блокирайте отворите, за да предпазите задната част от изтичането на енергия. Правилното поставяне на продуктите на бютово ще ви осигури голям работен капацитет, а липсата на допълнителни елементи ще ви помогне да се концентрирате и да не се разсейвате.

Забрана 9
Площта, която е в непосредствена близост до къщата, трябва да бъде възможно най-отворена. Отглеждане на дървета и автомобили, блокиращи достъпа до дома ви, пречат на потока от положителна енергия да проникне във вашата къща.

Същото важи и за вътрешното пространство около входната ви врата. Отървете се от разхвърляните обувки и ги подредете хубаво.

Забрана 10
Преди да купите къща, оценявайте нейната близост до други сгради. Най-успешното местоположение на къщата е тя да бъде в близост до фонтан или парк. За ппасен квартал се счита район, в който има гробище, затвор или болница.

Тези "съседи" имат огромно поле на отрицателна енергия, което може да усложни живота ви. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!