logo

4 неща в дома ви, които ви разболяват

4 неща в дома ви, които ви разболяват

Дори и да не усещате в момента, те бавно съсипват здравето ви

Всеки човек има своето жилище за неговата сигурна крепост. Той може да си почине в него, да отмори, да се изолира от външния свят и да се предпази от опасностите и стреса навън. 

Не къща, а вампир: Признаци, че апартаментът ви черпи сили от вас

За съжаление в дома на всеки един има няколко вещи, от които дебне огромна опасност. Ние дори не забелязваме и реално не си даваме сметка, че всеки от нас може да се разболее заради тях. 

В следващите редове ще ви разкрием кои са 4-те неща в дома ви, които могат да съсипят здравето ви.

Как да изчистим къщата по-лесно?

Ако имате главоболие, проблеми с дишането, храносмилателни нарушения, то може би това се дължи на някое от тези неща. 

Дори и да не се чувствате зле в момента е добре да премахнете тези неща от жилището си, преди проблемите да се появят. Особено опасно е, ако имате малко дете.

10 правила как да убием COVID-19 в дома си

Мухъл - убиецът на белите дробове

Плесента може да бъде открита в дома на почти всеки един човек. Топлата и влажна среда позволява не мухъла да се размножава, а това е много опасно за здравето ви. 

Има няколко вида плесен - бяла, черна и зелена. Тя може да причини дихателни проблеми, особено на хора с отслабена имунна система. Именно затова е много важно, ако откриете мухъл в жилището си, да направите всичко възможно, за да се избавите от него.

Д-р Комаровски посочи жестока грешка при миенето на маските

Климатик

В стремежа си да се чувстваме по-комфортно у дома, много хора използваме климатиците. Те обаче въртят един и същи въздух из апартамента ни, който циркулира непрестанно и е пълен с микроби.

Въпреки че може да е пръв приятел в жега и в студ, трябва да се отбележи, че климатикът може да е много опасен, особено за хората с респираторни заболявания. 
Системите за отопление, вентилация и климатизация не пропускат чист въздух, а просто филтрират този в жилището.

В много домове, колкото и да не ви се вярва, въздухът може да е много по-мръсен, отколкото този на улицата. 

За да подобрите качеството на въздуха в дома си е добре да отваряте по-често прозорците и да проветрявате за повече време. Ограничете използването на токсични почистващи препарати и спрете да пушите в дома си.

Страхотна новина по време на COVID-19, която ще зарадва куп хора

Баня

В тях въздухът обикновено е топъл и влажен. Много често тези помещения нямат прозорец и са слабо проветрявани. Именно тези неща са предпоставка за появата на мухъл.

Ето от къде може да дойде опасността:


- Неправилното почистване и измиване на ръцете може да остави бактерии и вируси по повърхността на различни предмети и тъкани.
- Използването на една и съща кърпа от членовете на едно семейство е вредно и може да доведе до поява на гъбички.
- Използването на почистващи препарати със силни токсични вещества, е вредно за кожата и въздуха в помещението.
- Използвайте леки антисептици за дезинфекция на всички повърхности.

Новина, която ще зарадва куп жени по време на карантината

Всекидневна

В трапезарията и хола има най-много мръсотия. В тези помещения ние се храним, играем си с домашните любимци, качваме краката си по диваните. Това са местата където споделяме всичко, дори и вирусите. 

Един от най-големите виновници за разпространението на бактериите например е дистанционното на телевизора. Винаги ли всички го докосват с чисти ръце? Замислете се. Отделете повече време на почистването именно на това помещение. 

Важно е когато се прибирате у дома отвън да се събувате на вратата, да миете краката, лицето и ръцете си и да се преоблечете в домашни дрехи./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!