logo

Д-р Калоева: Не носете мокри бански, опасно е!

Д-р Калоева: Не носете мокри бански, опасно е!

Този на пръв поглед невинен навик всъщност крие куп рискове за здравето ни

Мнозина от нас щом отидат на плаж и се потопят в морето или басейна след това се лягат под слънчевите лъчи и очакват банските им да изсъхнат. В това няма нищо странно, нали?

Мнозина биха се съгласили, но не и гинеколожката д-р Гаяне Калоева. 

„Носенето на мокър бански е опасно. Този на пръв поглед безобиден навик всъщност крие много рискове за здравето ни“, казва медикът.

Идеалните бански за пухкави дами СНИМКИ

Според нея мокро нещо по тялото може да причини настинки и гинекологични заболявания. Ето защо трябва да сушите банския дори в горещо време, но не върху себе си, а да го смените със сух.

„Жената може да настине. Може да хване цистит, възпаление на пикочния мехур, възпаление на половите органи. Ако има някакви хронични заболявания, засягащи тазовите органи, тогава е възможно те да се обострят“, предупреждава гинеколожката.

Според експерта е по-добре да изберете бикини и горнище, а не цял бански, тъй като отделен комплект изсъхва по-добре. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

нямам име

нямам име 06.07.2022 13:24

Абе я се гръмнете някъде. Само простотии. Аман вече. Нали не си мислите че като ида на море ще се преобличам по 30 пъти на плажа?!!!!!

нсп

нсп 06.07.2022 18:30

A не става ли ходене на море ''дюс'',демек нуди?

Експерт

Експерт 07.07.2022 12:40

Правилно! Всичко е вярно! Дами!!! Веднага след излизане от морето/басейна сваляйте всичко. И Вие - здрави и маса друг доволен народ. Препоръката да се спазва, при съблюдаване на известни възрастови и физически ограничения.