Гордост и нищета: женската армия на Северна Корея (СНИМКИ)

Гордост и нищета: женската армия на Северна Корея (СНИМКИ)

Към днешна дата армията на Северна Корея е една от най-силните и многочислени в света. Освен това разполага и с над 7 млн. резервисти, сред които и много жени.

Носят се куп шокиращи слухове относно това, което се случва зад стените на местните казарми. Различни източници дават съвършено противоположна информация по тази тема. Едни твърдят, че армията е най-подходящото място за дисциплина и подготовка на войници. Избягалите от там корейки пък с ужас си спомнят за огромния изживян кошмар, започвайки от липсата на елементарни условия за лична хигиена и завършвайки с жестоките изнасилвания, на които са били подлагани. 

https://avatars.mds.yandex.net/get-zen_doc/758638/pub_5bd843df68be0c00aa8b56fb_5bd8caa0234f9f00aaf4a081/scale_600

Каква е истината и кой и как попада в армията на КНДР? 

https://avatars.mds.yandex.net/get-zen_doc/1129675/pub_5bd843df68be0c00aa8b56fb_5bd8cab49ad33e00aaccb3d6/scale_600

В редиците на севернокорейската армия попадат всички жители на страната без изключение. От 2015 г. дамите в КНДР също са длъжни да преминават военна служба. От призовката не могат да се отърват дори и онези, които са с влошено здравословно състояние. В случай, че имаш някакъв здравословен проблем, просто ти дават по-лека работа.

Само най-смелите жени в света влизат в този магазин (ВИДЕО)

Всички млади хора, след завършване на училище, постъпват в казармата. В зависимост от условията и особеностите на службата, те могат да прекарат там между 5 и 10 години.

Най-престижно е да служиш във военноморския флот, в авиацията и в ракетните войски. Да попаднеш там обаче е много сложно, затова и голяма част от младежите отиват в сухопътните войски. 

Радостта от живота е на този остров (СНИМКИ)

Ако младежите са приети във ВУЗ или колеж, срокът на службата им се съкращава значително и продължава между 3 и 5 години. За олимпийски шампиони и специалисти в областта на науката и изкуството тя е отменена.  

Армията на Северна Корея не спира да напомня на гражданите си, че вътрешната обстановка в казармите и службата като цяло е изградена не само върху политически идеали, но и върху морални устои. Именно поради това „работата” и ежедневието на жените войнички е различно от това на мъжете.

Как да превърнем хобито си в успешен бизнес?

Не толкова отдавна целият свят бе поразен от интервю с бивша военнослужеща от Северна Корея, успяла да избяга от страната. Тя сподели пред журналистите за ужасните условия в армията.

https://avatars.mds.yandex.net/get-zen_doc/50509/pub_5bd843df68be0c00aa8b56fb_5bd8cc9aea4b8e00abe33c64/scale_600

Жената твърди, че в казармите липсват условия, при които жените да съществуват нормално. Мъже и жени са използвали общи бани и тоалетни, миели са се с вода от реката, а много от момичетата били подлагани на сексуално насилие.

8 необичайни услуги от авиокомпаниите, за които не сте чували, но сте мечтали цял живот (СНИМКИ)

Думите на бившата войничка предизвикаха бурна реакция и недоволство сред хората, за които подобно отношение към жените е неразбираемо. Властите на Северна Корея обаче побързаха да уточнят, че хората не бива да се доверяват напълно на думите на бегълците, тъй като срещу щедро възнаграждение те могат да изкривят реалността.

Тези четири признака издават, че това не е първият ви живот на Земята

Що се отнася до насилието над жените – подобни случаи съществуват, но те са изключително редки, тъй като в женските военни части практически няма мъже, което свежда подобни произшествия до нулата.

Най-очевидният недостатък на армията на КНДР е, че тя е задължителна за жените, както и желанието за превъзходство над съседите не толкова по качество, колкото по количество.

https://avatars.mds.yandex.net/get-zen_doc/242954/pub_5bd843df68be0c00aa8b56fb_5bd8cc15b098ea00a9cc3ad3/scale_600

Държавата използва и мъжете, и жените като за евтина работна сила във военната сфера, така и за подкрепа на идеологията на страната. Неслучайно в младото поколение така ревностно се насажда мнението, че човек може да си намери хубава работа и да започне достоен живот едва след като изкара военната си служба. /jenata.blitz.bg

 

 

Коментирай

гичка

гичка 06.01.2019 13:07

Целта на казармата е да те научи да оцелееш по време на война и катаклизми. Няма да се научиш на много чистичък в 5-звезден хотел.

Мършата.БЛиз.БеГе

Мършата.БЛиз.БеГе 06.01.2019 13:33

интересно, мършичката писала тази статия далаи някога е била в С Корея? И как всички са такива ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО СЕВЕРНА КОРЕЯ КОГАТО НИКОЙ НЕЕ ИЗЛЯЗЪЛ ЖИВ ОТ ТАМ ???? СМешни сте, дори жалки...

TWINGO

TWINGO 07.01.2019 18:12

Комунизъм,комунизъм....И почвам да бегам,бате...

илиана

илиана 30.01.2019 20:05

мдааа то и в Израел е задължителна военната служба -за жени!!!! ред ,дисциплина ,научени на работа -сал ние я отменихме -щот как ша иде един младеж у казармата без грим ,изскубани вежди ,епилиран .Ам то и армия нщмаме -после щосегашните мъже били пухлювци