logo

Искате да бъдете истински щастлива? Тогава веднъж завинаги изхвърлете тези неща от живота си!

Искате да бъдете истински щастлива? Тогава веднъж завинаги изхвърлете тези неща от живота си!

Единственото нещо, което ви пречи да бъдете щастлива, сте самата вие. Именно вие сте тази, която налага граници.

Каквито и да са проблемите ви, на каквато и възраст да сте, където и да живеете, вие имате право на щастие. Дойде време да признаете, че бъдещето се намира във вашите ръце и е време да направите нещо по въпроса! 

Оправдания

Най-лесният начин да избягате от нещо е да си намерите оправдание. Всички правим така, когато не можем да отделим време, за да отидем да потренираме в залата или се отказваме да учим нов език, оправдавайки се с възрастта си. Със сигурност нещо вътре във вас ви подсказва, че това е неправилно, но винаги намирате начин да го игнорирате. Но ако сте решила да станете щастлива, е дошло време да прогоните мързела. Никога не е късно да положите ново начало!

Неуспешни  връзки

Всеки си има своето минало и то не може да бъде променено. Нали не възнамерявате да се примирите с това? Огромна част от миналото ни, която ни дърпа назад, е свързана с романтичните отношения. На всеки човек му е трудно да приеме факта, че всички положени усилия и изгубено време са били напразни. Искате да бъдете щастлива? Простете се с миналото и се отворете за бъдещето! 

Зависимост 

Отървете се от своята зависимост и започнете да получавате удоволствие от живота. Няма значение дали става въпрос за алкохол или наркотици - защото всичко това се отразява лошо на вашия успех. Първоначално трябва да приемете лошите си зависимости. Не трябва да се отказвате от помощ. Именно за това има специалисти, които са в състояние да ви научат как да се избавите от подобни проблеми и да ви обяснят подробно как точно протича този процес. 

Прибързани решения

Няма нужда от бързане! Времето ще ви стигне за всичко. Така няма да пропуснете нищо, дори да решите да се дистанцирате и да помислите малко. Вярно е, че понякога е много важно да си позволявате случайни и безумни постъпки, но в голямата си част решенията ви трябва да бъдат резултат от задълбочен размисъл. Тогава ще знаете защо точно сте взели едно или друго решение и какви последствия може да очаквате от него. Изправете се смело пред необходимостта да избирате, поемете дълбоко въздух и си помислете кое решение ще е най-доброто за вас! 

Съжаление

Казват, че с годините човек става по-мъдър. Натрупаният опит ни помага да съдим за правилните или неправилни решения, които сме взели по-рано. Необходимо е да приемете факта, че идеални хора не съществуват. Всички ние, рано или късно, допускаме грешки. Най-важната част от борбата със съжалението е да простим на себе си и да търсим прошка от околните. Няма нужда да страдате за нещо, което вече е отминало! 

Обида

Ако търсите прошка у другите, първоначално трябва да се научите да си прощавате сама. Като обвинявате и осъждате другите за постъпките им, нищо няма да постигнете. Пуснете обидата си, за да освободите място за хубавите неща. Подобни негативни мисли създават допълнително натоварване на мозъка, а освобождаването от тях ще ви позволи отново да се откриете за света!

Контрол над бъдещето

Мъдрите решения и направените планове са едно, а реализацията им - съвсем друго нещо. За съжаление, независимо от положените усилия, хората не могат да предскажат бъдещето и за това си има много добра причина.  Когато се случва нещо неочаквано, нямате възможност да го предотвратите. В крайна сметка животът ви става много по-лесен. Големите очаквания могат да унищожат дори хубавото, така че спрете да контролирате всичко около себе си просто се наслаждавайте на живота. 

Безотговорност

Напълно възможно е нещата да не ви се получават заради безотговорното и несериозно отношение. Тайната на успеха на винаги е една и съща, независимо дали става въпрос за работа или семейство - ако искате да постигнете нещо, трябва да положите усилия. Сега все още не подозирате за неудовлетвореността си към живота, но това зрънце на съмнението може да порасте много бързо. Затова се вземете в ръце и се захващайте за работа! 

Лоша компания

Не е важно защо преследвате един човек (искате да сте приятели или да създадете семейство с него)! Задължително прекратете това. Ако той не оценява вас и вашите усилия, за да ви даде шанс, тогава обясненията ще бъдат излишни - той не ви заслужава! Да, трудно е да се справите с това и със сигурност ви чака разочарование. Вече сте направили всичко възможно и ако това все още е недостатъчно, тогава е време да се смирите и да продължите напред!

Непрекъснат стремеж да угодите на някого

Едва ли някой е направил списък на хората, на които трябва да служите през целия си живот. Разбира се, да носиш щастие на околните е много голям жест, а чувството, че сте предизвикали усмивка по нечие лице, не може да се сравни с нищо. Но когато всичките ви усилия престанат да имат ефект, трябва да спрете и да видите какво ще се случи по-нататък. Искрените отношения няма да навредят, защото и двете страни искат да запазят отношенията, които съществуват между тях. С други думи, дори не се опитвайте да го направите сама неща, за които са нужни съвместни усилия.

Налагате граници

Липсата на вяра издига около нас невидими стени. Никога няма да разберем на какво сме способни, ако първо не сме опитали. Със сигурност има поне няколко неща, които винаги сте искали да опитате, но не можете да се решите да направите първата крачка от страх. Сега е идеалният момент да се избавите от невидимите граници и най-накрая да се почувствате жива!

Тъга

Силните и успешни личности не си позволяват да свалят гарда. Безсмислено е да губите времето си за това. Така само ще намалите самочувствието си и ще си изгубите време, което можеше да използвате за нещо, което би ви донесло щастие и удовлетворение. Ако отново ви стане тъжно, помислете каква е причината и си направете заключения, за да не се случи отново. Дори неприятният развой на събитията може да има положителни последици - конструктивно мислене допринася за постигане на успеха.

Неразбиране

Много проблеми започват с това, че човекът не спира да търси своето място в света. Не на всеки му е писано да се роди с невероятни таланти, затова и обикновените хора толкова лесно намират сродни души. Помнете, да бъдеш необикновен не е толкова лошо. Неспособността да се намерите в обществото говори само, че не приличате на околните и че сте уникални. Освен това, нещата, които изискват определена загуба на усилия и време, помагат да започнете да цените своите постижения и да не ги приемате като задължение. Когато всичко ви се получи, ще осъзнаете, че то си е струвало всички трудности, през които се е наложило да минете и да изглеждате аутсайдер в очите на другите. 

Лицемерие

Ако мислите, че е добре да се преструвате и да криете истинското си аз пред другите, силно се заблуждавате. Джинът не трябва вечно да бъде държан в бутилката. Така ще ви е много трудно, ще станете уязвима, но ако искате хората да ви обичат истински, ще трябва да свалите маската си. Правете всичко постепенно, не се предавайте и нещата ще се получат! 

Търсите лесен път

Със сигурност ви е познато това сладко чувство, когато получите възнаграждение за продължителния си и тежък труд. Отказвайки се да се раздадете на 100%, за да изпълните задачата, със сигурност няма да го изпитате повече. Едва ли ви очаква наследство от роднина, за чието съществуване не сте и подозирала, или пък печалба от лотарията, която да промени живота ви. Дойде време да запретнете ръкави и да спечелите това, за което мечтаете! 

Стари вещи

Всеки човек се привързва емоционално към някои вещи. Това важи с най-голяма сила за дрехите. За някой старата риза може да е спомен за бивш приятел; раздърпаният пуловер - за отдавна отминала Коледа по време на развода на родителите му, а старата чанта - подарък от приятел, с когото повече не общувате. Всички тези важни спомени са част от живота ви и не можете да се разделите с тях. Но ако продължите да събирате дрехи и други подобни неща, съвсем скоро ще превърнете дома си в музей на миналото. А това е нещо много по-лошо от това да държите истински скелети в шкафа. 

Нездравословна храна

Когато настъпват тежки времена, качеството на нещата, с които се храните, веднага се отразява на външността ви. Вкусната енергийна храна ви помага да се спасите от затлъстяване. Единственото, което се изисква от вас, е да се научите да си приготвяте подобни блюда. Всеки може да се научи да си приготвя качествена храна. Нужно е само малко търпение и практика. Отлично решение на проблема са кулинарните курсове или специализираните предавания по телевизията. Наблюдавайки как готвят професионалистите, ще получите нужното вдъхновение, а това е първата стъпка към усвояване на новия навик. 

Отвращение към собственото тяло

Какво би се случило, ако всички хора по света изглеждаха еднакво? Всеки човек изглежда уникално. Не е нужно да губите всяка секунда от времето си, за да мислите за мнението на околните. Важно е да се погрижите за тялото си и да правите физически упражнения. Всичко друго оставете на майката природа.  Ще бъдете ли щастливи зависи от това доколко сте готова да се приемете. Ако самата вие не се харесвате, как очаквате другите да ви харесват?

Пари

Парите са най-голямата причина за стреса. Всички страдаме, че не ни достигат средства, за да си купуваме красиви неща. Но в преследването на парите пропускаме най-интересното. Започнете да гледате на парите като на поредната задача в офиса. Направете това, което се изисква от това и забравете за тях. Трябва да се научите да управлявате финансите си и ако нямате опит в тази сфера, е най-добре да прочетете малко специализирана литература!

Животът ви ще стане много по-лек и щастлив, ако се научите да контролирате паричните си потоци. /jenata.blitz.bg  

Коментирай