logo

Как да сварим картофи без вода и тенджера за 10 минути

Как да сварим картофи без вода и тенджера за 10 минути

Свекърва ми ми отвори очите, че цял живот съм правила всичко това грешно

Понякога искате да разнообразите хапването си и да си приготвите вкусни варени картофки. Обикновено обаче това не става кой знае колко бързо. 

Едва ли сте яли толкова вкусни и сочни свински рулца в бирен сос! Тази рецепта ще ви накара да си оближете пръстите!

Налага се да обелите картофите, да ги измиете, а след това и сварите. Това не винаги е особено удобно, защото понякога времето ви притиска, а вие искате да хапнете набързо. 

Наскоро свекърва ми ми каза прекрасен алтернативен метод за приготвяне на варени картофи. Не ви трябва нито вода, нито тенджера. Точно така... В първия момент и аз не можех да повярвам.

Вижте как с малко фантазия и най-обикновеният омлет може да се превърне в неустоимо кулинарно изкушение

На вкус се оказват много по-вкусни и сочни от обикновено сварените картофи. 

Този метод е идеален особено за тези, които искат да приготвят такива картофи за една или две порции. В моя случай исках да си приготвя гарнитура към рибката. Отделих точно 12-15 минути за всичко - белене, миене и приготвяне.

Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!

За да приготвя картофите ми трябваха:

- два големи картофа
- стъклен съд с капак
- масло
- сол
- магданоз

Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра

Приготвяне:

Картофите трябва да се обелят. След това ги поставяме в стъклената купа и ги покриваме с капак. 

Слагаме ги в микровълновата за 10 минути (мощност 800W).

След 10 минути се вадят от микровълновата и ги натрошаваме с вилица. Слагаме малко масълце и билки на вкус (аз харесвам магданоз).


Картофите стават много вкусни и сочни. Дори са много по-приятни за хапване от обикновените варени картофи. Освен това стават само за 10 минути и то в микровълновата фурна. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

tyu

tyu 14.04.2020 11:38

Малоумници, трябва да се набодат с вилица, за да не гръмнат в печката

Не е новост

Не е новост 14.04.2020 11:47

Добър вечер! Вече много години използвам този метод!

Анонимен

Анонимен 14.04.2020 12:14

На всичко минало през микровълнова фурна му се променя структурата и става абсолютно безполезно, може да се каже и вредно за организма.

Гост

Гост 14.04.2020 12:25

Хе при авария ви очанваме на 160 пожарната, бай драган хе

Може

Може 14.04.2020 18:50

И без да се обелят, само се измиват и надупчват с вилица, за да не гърмят, не се захлупват. Времето може да е и 15 минути, докато омекнат.

Ъъъъ

Ъъъъ 15.04.2020 10:51

Така се пекат картофи, а се варят в течност, https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5

и на бойко

и на бойко 15.04.2020 16:51

ТАКА МУ ГИ ПРАВЯТ , ЧЕ ТОЙ НЕ МОЖЕ

дядо Илия

дядо Илия 15.04.2020 17:49

Аз правя много бързо яйце по панагюрски - в купичка с малко вода (200 мл) се чуква едно или две яйца и купата се слага за 1,5 минути (ако е едно яйце) или 2,5 ако са две в микровълнова печка. След изваждането водата се излива. Яйцата са като забулени.

Гонзо

Гонзо 16.04.2020 5:42

Изхвърлих от дома си микровълновата преди повече от 10 години. Никак не ми липсва.

Gery0hara

Gery0hara 19.05.2020 20:15

Тъпо! В микровълнова. .ужас!