logo

Какво вещае сърбеж на дясното око в различните дни от седмицата - древни славянски поличби

Какво вещае сърбеж на дясното око в различните дни от седмицата - древни славянски поличби

Различните световни култури, свързвайки очите с окултизма, ги наричат "огледалото на душата" и дори "портите на душата". Лекарите според състоянието на очите, могат да определят проблемите в тялото на пациента, а психолозите могат лесно да прочетат по очите плановете на опонента. 

Но днес ви каним да се потопите в суеверия на нашите далечни предци. Нека да узнаем какво е означавал за тях сърбежът на дясното око. 

Мъжете от тези зодии са най-изкусните любовници, а на чара им не може да устои нито една дама

Това предзнаменование се появява в древна Гърция, а великолепният древногръцки философ Аристотел се опитвал да свърже някои общи навици на хората с техните характерни черти. Той забелязал, че ако мъжете чешат дясното си око, те са изключително и грижовни семейни хора. 

Това не е изненадващо, защото дясната страна на тялото често е свързвана с положителни събития или черти на характера. 

Въпреки това, древните гърци не са били толкова благоразположени към жените. Те вярвали, че ако една дама почеше дясното си око, тя е ленива клюкарка. 

Огромни промени и тотален обрат за тези 6 зодии в началото на 2019-а

Древните славяни също асоциирали дясната страна на тялото с мъжкото начало, а разтъркването на дясното око се смятало за добро знамение. 

В зависимост от дните на седмицата 
Нашите предци са били изключително наблюдателни, те забелязали всички навици и произтичащите от тях  последствия. Това станало причина на се появят благоприятни и неблагоприятни дни, свързани със сърбежа и разтъркването на дясното око. 

Освен това, те смятали, че и времето на деня също може да да повлияе на развитието на някои събития: 

- Ако разтриете очите си сутрин, ще можете да си свършите цялата планирана работа за деня. 
- Ако вашето дясно око ви сърби по време на деня - очаквайте скоро приятни събития. 
- Ако дясното око сърби вечер, разочарованието е неизбежно. 

Много точна нумерологична прогноза разкрива какви изненади ви е подготвила Годината на земната свиня

А ето как древните славяни са тълкуват почесването на дясното око в зависимост от дните от седмицата: 

Понеделник - като цяло, това е щастлива поличба. Очаквате приятни срещи и радостни събития. Всичко, което имате предвид в този ден, със сигурност ще бъде увенчано с успех. 

Вторник - дебнат ви конфликтни ситуации. Можете да научите за тъжни и  печални събития. Ако в този ден ви сърби дясното око, се препоръчва да "легнете на дъното" и да се снишите. Изчакайте, докато бурята утихне и едва тогава действайте. 

Да имате връзка с жените от тези зодии е истински кошмар!

Сряда - знак, който предвещава неприятности по пътя. Но не се страхувайте от нищо и тръгнете на път. Вашето пътуване ще ви доведе до съдбовна среща. 

Четвъртък - през деня очаквайте положителни емоции. Нека този знак е допълнителен повод причина за почивка. Вие я заслужавате. 

Петък - връщане на загубено имущество. Един приятел ще ти донесе пари, които отдавна сте му дали назаем или пък ще намерите в дома си закътана отдавна пачка. 

Най-пълният и точен еротичен хороскоп

Сърби ви дясното око в навечерието на уикенда? Погледнете внимателно под краката си. Възможно е да ви чака рядък късмет под формата на ценни находки. 

Събота - поличба, свързана с любовни афери. Благоприятен ден за влюбени и семейни двойки. Ако сте самотни, скоро ще срещнете сродна душа. Ако сте женени от дълго време - очаква ви нов етап от романтични преживявания. 

Неделя - очаквайте нови запознанства, които в бъдеще ще бъдат съдбоносни за вас. Бъдете открити към другите хора./jenata.blitz.bg

Коментирай

ГЕРГАНА

ГЕРГАНА 27.01.2019 12:13

СЪРБИ МЕ ПУТКАТА. КАКВО ВЕЩАЕ ТОВА?

Към гергана

Към гергана 16.05.2021 22:25

Измий си я