logo

Колко често трябва да перете чаршафите си?

Колко често трябва да перете чаршафите си?

„Чаршафите натрупват мъртва кожа, прах и невидима мръсотия, така че редовното им пране е важно за добрата хигиена“, обясни Гарет

Гарет Коксал, маркетинг и творчески директор в Terrys Fabrics, разкри оптималната честота на пране на спалното бельо. Коментарът му е публикуван от Express.co.uk.

Завивките, калъфките за възглавници и чаршафите, експертът съветва да се почистват от мръсотия всяка седмица. По думите му две седмици е максимално допустимият срок за използване на чисто бельо.

„Чаршафите натрупват мъртва кожа, прах и невидима мръсотия, така че редовното им пране е важно за добрата хигиена“, обясни Гарет.

Ужас: Тези 4 предмета у дома са смъртоносни

На свой ред събеседникът на изданието препоръчва да се перат възглавниците в гореща вода на всеки три месеца, за да се унищожат всички микроби и организми, които се появяват поради прах.

Специалистът добави, че при горещо време потта и маслата от продуктите за грижа се натрупват във влакната на тъканта. Освен това в леглото може да има остатъци от храна или косми от домашни любимци. Coxall отбеляза, че ако не се спазват правилата за грижа за продуктите, те могат да бъдат обект на появата на алергии, астма или кожни обриви.jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай