Край на мистерията: Ето защо котка се търка в краката ни

Край на мистерията: Ето защо котка се търка в краката ни

Котките живеят с хората от много години, но все още не спират да учудват с поведението си

Много от нас имат сладки космати приятели, а някои имат и пернати, но собствениците на котки могат да се похвалят с различните странности на своите домашни любимци. Тези мъркащи топчета радват всеки ден с нестандартното си поведение и имат много такива моменти в арсенала си.

Но знаете ли какво означава, когато котката се търка в краката ви? А често пъти те ни се умилкват като се търкат и в други части на тялото ни! Е, от jenata.blitz.bg открихме отговора!

Защо котката се търка в краката си - истинската причина

Има напълно научно обяснение за това поведение на космат приятел. Факт е, че котките са изключително своенравни. Те са свикнали да маркират територията, която им принадлежи, включително любимия им собственик.

За да оставят миризмата си, котките търкат лицето си, защото там се намират жлезите, които отделят миризливия секрет. Тази миризма сигнализира на другите животни, че мястото или човекът вече са заети.

Освен това, като се търка, котката демонстрира своята любов и привързаност към вас, а също така привлича вниманието към себе си, изисквайки обич.

Какво означава, ако котка се търка в краката си – знак

Нашите предци също са наблюдавали поведението на котките, защото те са били неразделна част от живота им. Често косматите любимци пазели домовете си от дребни гризачи. 

Нашите предци не са пренебрегнали факта, че котката се трие в краката си. В старите времена са вярвали, че подобно поведение на животно ще донесе добро на собственика му. По-специално се смяташе, че човек очаква добра новина, подарък или дългоочаквано ново нещо. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай