Кулинарно изкушение: Така се приготвят най-вкусните виенски шницели СНИМКИ

Кулинарно изкушение: Така се приготвят най-вкусните виенски шницели СНИМКИ

С тази рецепта гарантирано ще впечатлите всички с кулинарните си умения, а и крайният резултат е чудно вкусен

Може би едно от най-любимите ястия на всички българи е т. нар. „виенски шницели“. Те са известни със специфичното си приготвяне, при което се запазва цялата сочност на месото, а след изпичане то остава меко и много вкусно. 

По същия начин може да се приготви и кайма, която трябва да се омеси предварително с няколко съставки, които ще й придадат още повече сочност.

Всяко домакинство има своя собствена рецепта за приготвянето на виенските шницели, като към сместа от кайма се добавят различни съставки, които увеличават обема на шницела, но и вкуса на месото. 

Но сега от jenata.blitz.bg ще представим една рецепта, с която бързо и лесно да приготвите тази вкусотия, а едно е гарантирано – всички ще си оближат пръстите щом я вкусят.

С тази рецепта виенският шницел ще стане сочен и вкусен и със сигурност ще го правите редовно. 

Ето какво ви трябва:

Необходими продукти:
500 г кайма
150 г настъргано сирене чедър (може и друг вид, като пармезан например)
2 с.л. гъсто кисело мляко или заквасена сметана
2 ч.л.лук на прах/гранули
2 с.л. нишесте
50 мл студено мляко
сол, черен пипер и подправки по ваш вкус

За паниране:
2 яйца
брашно и галета колкото е необходимо
олио за пържене

За гарнитура: 
сварени пресни картофи, поръсени със ситно нарязан магданоз или зелен лук

За салата:
“айсберг” или обикновена маруля
3 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици оцет
3 супени лъжици мед
2 чаени лъжички горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Каймата се слага в дълбока купа, добавя се настърганото сирене чедър (или кашкавал по избор), добавят се две супени лъжици сметана или гъсто кисело мляко, 50 мл студено прясно мляко, нишесте, сол и черен пипер на вкус.

Няма друга такава вкусотия! Тази рецепта за виенски шницел ще накара гостите ви да си оближат пръстите! (СНИМКИ)

Към сместа добавете две супени лъжици лук на прах (на гранули), а ако слагате пресен лук, го смелете и изцедете добре от течността. В този случай разбъркайте добре и ако прецените, че сместа е малко по-рядка, отколкото трябва, добавете още малко нишесте.

Смесете каймата с останалите съставки до пълното хомогенизиране на сместа. Покрийте с фолио или торбичка, след което оставете в хладилника да стегне и поеме всички вкусове, уточняват от gotvq.eu.

Междувременно пригответе салатата и дресинга. Измийте, нарежете зеленчуците, след което ги подправете с всички изброени съставки. Разбъркайте добре и оставете в хладилника до сервиране. През това време сварете младите картофи, след което подгответе съставките за пържене.

Счупете две яйца в купа и ги разбийте с вилица. В друга чиния сложете брашно, а в трета чиния синя смляна галета (хлебни трохи). С намазнени ръце се взема от каймата и се оформят малко по-големи кюфтета от обикновено (като шницели).

Потопете всяко кюфте първо в брашното, така че да се покрие хубаво от всички страни, след това в разбитите яйца и накрая в галетата.

Така панираните кюфтета се запържват в загрято на умерена температура олио. Когато се запекат и от двете страни се изваждат върху решетка или хартиена салфетка.

След това ги наредете в тава, застлана с хартия за печене, върху всяко кюфте сложете парченце масло колкото лешник и ги сложете в загрята фурна да се пекат още 15 минути на 90-100 градуса. Поднесете с гарнитура от варени картофи и свежа салата.

Да ви е сладко! jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай