logo

Медицинската сестра разкри как се държат хората преди смъртта

Медицинската сестра разкри как се държат хората преди смъртта

За да подготви хората за неизбежния край, Пени Смит, която работи в хоспис, редовно публикува клипчета в TikTok

На този свят съществуват три неизменни неща - раждане, живот и смърт. И ако за раждането и живота човек говори свободно и лесно, за края се опитва да не мисли.

Избягването на тази тема се дължи най-вече на страха от неизвестното. 

Много хора се интересуват от това какво чувства човек преди смъртта, през какви етапи преминава преди края си и колко болезнени са те.

Признаците, които издават, че смъртта чука на вратата

За да подготви хората за неизбежния край, медицинската сестра Пени Смит, която работи в хоспис, редовно публикува клипчета в TikTok, в които разкрива как се държат пациентите й преди смъртта, какво е състоянието им и дава ценни препоръки на близките им. 

"Когато човек умира, обикновено му се привиждат починали хора, които е обичал, а понякога дори и мъртвите си домашни любимци", споделя жената.

По думите й, умиращият гледа към тавана или към ъгъла на стаята. "Имала съм пациенти, които казват, че виждат починали близки точно пред себе си", добавя тя.

Да умреш насън: Защо сънуваме собствената си смърт и какво означава това?

Медицинската сестра споделя още, че често в такива случаи членовете на семейството на умиращия опитват да го върнат към реалността, казвайки, че в стаята няма никой. Смит обаче е категорична, че това не трябва да се прави, защото по този начин се нарушава спокойствието на умиращия. 

"Затова, когато умиращите казват, че виждат починалата си баба или кученцето си, това е абсолютно нормално", казва още тя.

@hospicenursepenny #spirits #visions #afterlife #learnontiktok ♬ original sound - Hospice Nurse Penny

Някои умиращи пък често галят нещо във въздуха. Това означава, че виждат починали домашни любимци пред себе си.

"Когато правят такива движения с ръце", пише медицинската сестра, имитирайки галене на малък домашен любимец, на мястото, където човешката ръка прави движенията, може да е например починалата котка на пациента.

@hospicenursepenny Rerun while im in algorithm jail #paranormal #spirits #afterlife Blinding Lights - Loi

Между другото, теорията й, че преди края си хората виждат починали близки се потвърждава и от последователите й в мрежата. 

"Дядо ми гледаше в една посока. Попитахме го какво гледа, а той каза, че там е баба ми, а няколко минути по-късно почина", пише интернет потребител. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки! 

Коментирай