logo

Тест за наблюдателност: Виждате ли младо момиче на тази рисунка? ВИДЕО

Тест за наблюдателност: Виждате ли младо момиче на тази рисунка? ВИДЕО

Оптичните илюзии са изключително популярни сред хората, защото ги принуждават да размърдат мозъка си и да разгледат детайлите, за да видят какво е скрито в тях. 

Сега ви предлагаме да разгледате отблизо едно странно изображение, в което е скрита друга картина. Ето защо погледнете внимателно снимката по-горе. Разгледайте я отблизо от всички страни, опитайте се да я погледнете от един ъгъл, после от друг ...

СНИМКАТА на тези жени озадачи целия свят

Успяхте ли да забележите образа на младо момиче? Ако не сте, не се притеснявайте. Установено е, че само 5% от хората успяват да го забележат в рисунката.

Останалите, уви, колкото и дълго да разглеждат изображението, виждат само тъжното лице на възрастна жена в сомбреро с чип нос и брадавица.

Възможно ли е тогава да бъде видян образа на момиче? 

Да и то много лесно! Опитайте се да погледнете само дясната страна на лицето на изобразената възрастна жена, като внимавате да не гледате към останалата част от снимката. И особено трябва да се съсредоточи върху носа й. 

90% от висшистите не могат да решат тази проста задача 

Да, носът на старата жена е профилът на младата красавица, а брадавицата на старата жена е очарователното малко носле на сладката девойка. Сега вече видяхте ли го на изображението? 

И този тест за наблюдателност доказва само едно, а именно, че повечето хора виждат само голямата картина, но все пак трябва да се обръща повече внимание на детайлите, защото често пъти точно в тях е скрито разковничето./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай