Тези прости неща убиват женствеността ви!

Тези прости неща убиват женствеността ви!

Жените са цветята на планета Земя и тяхната задача е да бъдат красиви и обичани. В забързаното си ежедневие обаче често забравяме това.

Принудени сме да вършим куп неща, които са присъщи за мъжете. А всичко това се отразява на женствеността ни. 

Ето само част от нещата, които са в състояние да превърнат и най-нежната дама в груб и агресивен човек.

Прекалената социална активност

Социалната активност за жените почти винаги е опит да се компенсира недостига на любов. За дамите е полезно да си намерят работа, която ще им позволи да си отдъхнат от семейните задължения, да разширят кръга си на позитивно общуване. Това трябва да е работа за душата им!

Суета

Суетата и удовлетвореността са две несъвместими неща. Суетата създава напрежение както в тялото, така и в ума, в емоционалното състояние на жената. От суетата страдат нервната и хормоналната системи.

Прекомерна комуникация извън - извън семейството, извън кръга на комфорт

Ако мъжът се развива, преодолявайки трудностите и общувайки с хора, с които е трудно да се комуникира там, където няма любов, то за жената изобщо не е полезно да е извън своята зона на комфорт. Това разпилява психичната й енергия. Когато една дама общува с хора от любимото си обкръжение, нейната женска сила расте.

Работа, която не носи удоволствие

Една от най-големите грешки на всяка жена е да се занимава с нещо, което не й доставя удоволствие. В такива случаи тя е принудена да преодолява трудности. Дори това да е женска работа, но отнема много време – това е разхищение на енергия. Ако не харесвате работата си и тя не е по силите ви, това означава само едно - че трябва да я смените, защото унищожава женствеността ви.

Панталони

Жената трупа енергия, идваща от земята. В това й помагат дългите поли и рокли. Ако една жена носи панталони, енергията на земята и плодородието просто се разсейва.

Женствеността страда много и когато една жена не харесва мястото, в което държи дрехите си. За мъжете гардеробът не означава абсолютно нищо, но за една дама той е целия свят.

Мъжки прически

В косата, както в акумулатор, жената трупа психическа енергия. Затова е много важно да се грижи за нея. Късите момчешки подстрижки не добавят женственост към образа. Естествено, те са много практични, но практичен е дума, подходяща за мъжете, а не за представителките на нежния пол.

Липса на украшения и неумение да се използват аксесоари

Всяка жена знае как настроението й може да се подобри значително с правилно подбрани украшения. И тук определено не говорим за диаманти.

Липса на внимание към тялото

Жената много често изживява събитията чрез тялото си. Напрегнатото тяло не добавя щастие. Затова и най-святото задължение за една дама е да се грижи за тялото си.

Емоционален застой

Ако жената или нейното обкръжение забраняват да изразява емоциите си, това може да стане причина за тежка депресия. Понякога представителките на нежния пол смятат, че имат право само на хубави емоции. Но това, за жалост не е така, защото нито една от нас не е робот!

Добре е, ако до вас има човек, с когото можете да изразявате всичките си емоции. Мъжете много често сами провокират истерия, защото не слушат жената до себе си и не й позволяват да изрази емоциите си докато те не достигнат до критичната точка на кипене.

Липса на хоби

Много е важно всяка жена да има занимание за душата. Не е задължително то да носи пари. Достатъчно е да дава емоционално удовлетворение. Добре е, ако мъжът подкрепя половинката си в увлеченията й и й позволява да отделя време за тях.

Липса на творчество

В природата на всяка жена е да подобрява пространството около себе си, да създава комфорт и уют. Цветя, вазички, картини... Всичко това създава неповторимо очарование на интериора. Хубаво е, когато жената има късче от Вселената, където проявява творческото си начало.

Опити за ръководене

Жената може много добре да ръководи, но е много по-добре да не го прави. Това не е в природата й. Жената е длъжна да вдъхновява. А външните неща трябва да се решават само от мъжете!

Липса на женско натоварване

Домашната работа не е тежест за жената. Напротив, тя развива нейната природа, кара я да проявява желание да се грижи за другите. Разбира се, понякога тя наистина се нуждае от помощта на мъж, от неговата подкрепа.

Но ако една жена поеме всички домакински работи - това е голяма грешка. Да приготвяш храна за семейството си е добра женска практика. Но е добре да се знае, че йогата и танците също се отнасят към различните женски натоварвания.

Конфликти

Женската природа загрубява в конфликтите. Това се отнася особено много до общуването с мъжете. Ако една дама непрекъснато е в конфликт с мъжете, тя става груба. Мъдрите жени знаят, че чрез смирение могат да постигнат много повече.

Мъжки задачи

Мъжки задължения, смяна на мебели, ръководене на предприятие, управление на компания, изкарване на пари за семейство, заеми, ипотеки... Всичко това са мъжки задължения, в които жената не трябва да участва.

Конкуренция

Женската природа се разрушава с конкурентната борба. Не е нужно да се борите, за да се доказвате, защото това намалява енергията ви!

Независимост

Самостоятелност, сила, жесток контрол, упорито преследване на целите.

Гордост

„Аз ще направя всичко сама, защо да се унижавам пред някого и да търся помощ” или ситуациите, в които една жена си мисли: „Мога много по-добре, по-бързо и качествено” – всичко това е проява на гордост, която намалява женската сила.

Привързаност към резултата

Има жени, които смятат, че ако нещо не се случи, няма да се чувстват добре. Запомнете едно: мъдрата жена е доволна на това, което има.

Когато една жена се привърже към обектите, които й носят наслада и започне да страда от липсата на нещо, тя развива дефицит на мислене, който от своя страна води до появата на отрицателни чувства като завист, раздразнение, гняв. Всичко това унищожава женската й психика. Понякога тези чувства я тласкат към желание за постигане на резултати и тя отива да печели сама. Но жената не изпитва щастие, когато харчи парите си за себе си. По-приятно й е, когато тези неща се правят от някой мъж. /jenata.blitz.bg

Коментирай

Феминистка :)

Феминистка :) 15.08.2018 22:49

Кой е авторът- идиот на тази статия?

daaa

daaa 16.08.2018 1:46

Mnogo dobra i vqrna statiq, samo deto pak ne ste napisali ot kude q kopnahte !!

...

... 16.08.2018 10:55

Перефрази на Дънов са повечето али - бали.