Учени разкриха какво чувства човек след смъртта

Учени разкриха какво чувства човек след смъртта

Отвъдният свят, според екстрасенсите, зависи от света на настоящето и видимото

През цялата история на човечеството всички са се интересували от въпроса какво се случва след смъртта. Какво ни очаква, след като сърцето ни спре да бие?

Това е въпрос, на който учените наскоро получиха отговор. Разбира се, винаги е имало предположения, но сега най-накрая стана ясно, че след смъртта хората могат да чуват и разбират какво се случва около тях.

Това няма нищо общо с паранормалните явления, защото човек всъщност живее още известно време. И това вече е медицински факт.

Важно е да се разбере, че абсолютно всяка смърт настъпва при наличието на едно от две или на две условия едновременно: или сърцето спира да работи, или мозъкът.

Учени посочиха най-видимия предвестник на скорошна смърт

Ако мозъкът спре да работи в резултат на сериозно увреждане, тогава смъртта настъпва веднага след изключване на "централния процесор" на човека. Ако животът е прекъснат поради някакъв вид увреждане, поради което сърцето спира, нещата са много по-сложни. 

В Нюйоркския университет учени са установили, че след смъртта си човек може да усеща миризми, да чува какво говорят хората и дори да види света със собствените си очи. Това до голяма степен обяснява феномена, свързан с виденията по време на клиничната смърт.

В историята на медицината има много случаи, в които хората споделят чувствата си по време на престоя си в това гранично състояние между живота и смъртта. След смъртта се случва същото, казват учените.

Сърцето и мозъкът са два човешки органа, които работят през целия живот. Те са свързани, но усещанията след смъртта са достъпни именно благодарение на мозъка, който за известно време пренася информация от нервните окончания към съзнанието.  

Признаците, които издават, че смъртта чука на вратата

Специалистите по биоенергия и екстрасенсите отдавна предполагат, че човек не умира мигновено, веднага щом мозъкът или сърцето му спрат да работят. По думите им, всичко е много по-сложно. Това бе потвърдено и от научните изследвания.

Отвъдният свят, според екстрасенсите, зависи от света на настоящето и видимото. Когато човек умре, вижда всичките си минали животи, както и целия си настоящ живот наведнъж. Той преживява всичко наново за безкрайно малка част от секундата, превръщайки се в нищо и след това се връща отново.

Разбира се, ако хората можеха да умрат и веднага да се връщат, тогава нямаше да има въпроси, но дори експертите в областта на езотериката не могат да бъдат 100 процента сигурни в своите твърдения.

След смъртта човек не изпитва болка, радост или скръб. Той просто остава да живее в отвъдното или преминава на друго ниво. Никой не знае дали душата отива в друго тяло - в тялото на животно или на човек. Може би просто се изпарява. Или пък живее вечно на по-добро място.

5 признака, че любим човек, който не е между живите, е близо до вас

Човешката душа не може да бъде докосната, но колкото и странно да звучи, учените са успели да докажат нейното съществуване. Факт е, че когато умре, по някаква причина човек губи 21 грама от теглото си. Винаги! При всякакви обстоятелства! Никой не е успял да обясни този феномен.

Хората смятат, че това е тежестта на душата. Това може да означава, че човек вижда света след смъртта, както са доказали учените, само защото мозъкът не умира веднага.

Всъщност това няма особено значение, защото душата напуска тялото и ставаме неразумни. Това може да е причината, поради която не можем да движим очи или да говорим след спиране на сърцето. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ангел

Ангел 24.10.2023 17:52

Лъжа душата е затворена в увреденото тяло и чувства болка може би докато се разпадне тялото