logo

Вижте как да възстановите силите си за 60 секунди

Вижте как да възстановите силите си за 60 секунди

Искате бързо да си починете и да възстановите силите си, но мислите, че за целта трябва да излезете в отпуска или цял уикенд само да релаксирате? Жестоко грешите!

Достатъчни са ви само 60 секунди! Да, трябва ви само една минута и ще почувствате прилив на нови сили и енергия. Не вярвате, че е възможно? 

Ето какво трябва да направите! Изпълнявайте всички действия много стриктно, без фанатизъм. Започваме! 

Бързо разтрийте пръстите на ръката си. Упражнението трябва да продължи 5 секунди. 

За още 5 секунди със затоплените си ръце разтрийте бузите си нагоре-надолу. 

Почукайте с пръсти по главата си - 5 секунди.  

Съберете ръцете си в юмрук, но не стискайте. Започнете енергично и внимателно да удряте външната и вътрешната страна на предмишницата си - 3 пъти. 

Натиснете леко щитовидната жлеза (под адамовата ябълка) с палец и показалец - 3 пъти. 

Намерете сънната артерия, внимателно я натиснете и пребройте до 5. Махнете пръста си и дишайте дълбоко. Отново натиснете, след което се и прехвърлете от другата страна.

С палеца напипайте вдлъбнатината в основата на черепа. Натиснете, пребройте до три и махнете палеца си. Повторете упражнението 3 пъти. 

Масаж на рефлексните зони на краката: стиснете края на палеца на крака си, след това възглавничката. Ако усетите болка, разтривайте до отшумяването й. 

Натиснете внимателно с палеца и показалеца на ръката си ахилесовото сухожилие, след това пуснете. Повторете 3 пъти на всеки крак. 

Бързо разтривайте горната част на крака с ръката (ако ви е по-удобно може да го направите с петата на другия крак).

С отворена длан масажирайте крака си отпред, отзад и отстрани, от стъпалото до слабините (в случай, че имате разширени вени, не трябва да правите тази манипулация. Чувствате ли как по тялото ви се разлива приятна топлина? Ако отговорът е да, значи целта е постигната само за 1 минута. Основните системи на организма ви отново работят на пълни обороти. /jenata.blitz.bg

Коментирай