logo

Внимание дами: Ще ви пораснат мустаци, ако пиете този алкохол

Внимание дами: Ще ви пораснат мустаци, ако пиете този алкохол

Всички знаем какви вреди на здравето може да причинят алкохолните напитки, но това вече е прекалено

Мнозина от нас обичат да си пийват. Всеки има своите предпочитания – някои обичат алкохола с по-голям градус, други пък по-леките напитки тип коктейлчета.

Да, според някои експерти умерената консумация на спиртни напитки дори може да е полезна за здравето, но други тотално го отричат.

Е, най-важното е да има мярка – както в консумацията, така и в грамажите на алкохола.

Но сега ще поговорим за една неочаквана опасност. Оказа се, че има един алкохол, заради които на жените може да им поникнат мустаци, а мъжете да останат без наследство,

Но за кой алкохол иде реч, както и какви други поражения за здравето може да предизвика той, ще научите на jenata.blitz.bg

И така – става дума за бирата!

Цял месец Дел се "храни" само с бира и вода, последвалото е смайващо

Специалистът на свободна практика от регионалния здравен отдел, психиатър-нарколог Лариса Бубнова разкри какви са опасностите от… бирения алкохолизъм.

Експертът каза, че въпреки триковете на търговците, които представят бирата за нискоалкохолна напитка, тя все още се смята за опасна. Само една бутилка светла бира се равнява на 50-60 грама водка. Приблизително 4 бутилки са около 240 грама водка.

Според статистиката през годината на редовен прием количеството изпит алкохол се повишава до 3-4 литра на вечер. Такава честа консумация на бира увеличава токсичния ефект върху тялото, всички органи изпитват допълнителен стрес.

Последствията от бирения алкохолизъм са цироза, хепатит, гастрит, невропатия, миокардна дистрофия, увреждане на слуха и зрението, нарушения на ендокринната система. 

Освен това при мъжете се потиска производството на мъжкия хормон тестостерон и при жените се развива хирзутизъм*.

Хирзутизмът (на латински: hirsutus, космат) се определя като прекомерно или повишено окосмяване у някои жени на части от тялото, където такова окосмяване принципно липсва или е слабо изразено. 

Хирзутизмът се нарича още окосмяване от „мъжки тип“, тъй като засяга такива части от тялото като брадата, областта над горната устна и под ушите, ареолите на гърдите, корема, гърба, бедрата и пръстите на ръцете.

Хирзутизмът се разглежда не като самостоятелно заболяване, а като симптом на заболяване; особено ако се прояви след пубертета. Следните заболявания могат да се проявят чрез повишено окосмяване у жените:

  • синдром на поликистозните яйчници
  • синдром на Кушинг
  • вродена надбъбречна хиперплазия
  • тумори в яйчниците или надбъбречната жлеза
  • както и прием на някои лекарства. Причинява се главно от свръхотделяне в женския организъм на андрогени (мъжки полови хормони) и от чувствителността на космения фоликул към тези хормони (която може да бъде и унаследена).

Други симптоми, свързани с високите нива на андрогени, а оттам и с хирзутизма, са акне, нередовна менструация, повишена мускулна маса в тялото, мутиране на гласа.

Пристрастяването към бира може да се разпознае по такива признаци като постоянно желание за пиене, махмурлук, изпотяване, главоболие, сърцебиене и раздразнителност.

Най-важното оръжие в борбата със зависимостта е желанието на самия човек. За лечението му трябва да се свържете с специалистите от наркологичната служба. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

йхнйдтъйт

йхнйдтъйт 01.04.2023 16:46

Какви са тези смоци , да пият по 3 литра бира ? Къде я слагат ?

Смок

Смок 01.04.2023 18:14

Слагаме я където трябва. Какво толкова, 6 кенчета на ден. Пък и тя бързо си тръгва. Хаха, изпила съм няколко цистерни бира и не са ми поникнали мустаци, нито ми е мутирал гласа.

ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ 01.04.2023 19:29

Всичко с Мярка Дами

A".T...ILA

A".T...ILA 01.04.2023 19:58

Затуй аз педераст пасивняка говнюк отрепка мръсна и най-долен боклук КАЗАХ - практикувайте като мен по три пъти на ден магарешки кур у гъзо и ще сте наред.ЮБРЯЯЯЯЯЯ !!!

Лена Парапета

Лена Парапета 02.04.2023 3:51

Ужас! Значи от бирата било. А аз си мислех че е от френската любов.

Доктора

Доктора 02.04.2023 5:57

Козлодуя му пораснали цици от бирата ха ха затова е толкова палав