logo

Внимание, излежаването на плажа крие опасности, за които дори не подозирате

Внимание, излежаването на плажа крие опасности, за които дори не подозирате

Лесно може да изпаднете в депресия, но има пет лесни начина да избегнете това

Лятото вече е тук. Всички се отдаваме на приятни мисли за почивка, релакс и излежаване на плажа. Започваме да разглеждаме различни топли дестинации и всеки миг си представяме как просто релаксираме край плажа и не правим нищо. Мечта, а? не бързайте да се радвате обаче, защото според изследване, направено от университета „Пурду” в американския щат Индиана, подобен тип почивка крие огромни рискове за здравето ни.

Според Хинран Летхо – експерт по туризъм от университета, излежаването на плажа може и правенето на „нищо” може да бъде повече вредно, отколкото приятно.

Причината се крие в това, че докато лежим, релаксираме или просто „циклим” идва момент, в който започваме да мислим за работа, за задълженията, които ни чакат вкъщи щом се върнем, или за роднините, които трябва да посетим, а все отлагаме. Всички тези мисли от своя страна водят до неспокойство, раздразнение, че дори и депресия.

И преди да се сдухате съвсем тотално трябва да ви успокоим като ви кажем, че все пак има спасение. Тайната се крие в пет лесни стъпки.

Ето какво трябва да направите, когато планирате лятната си почивка:

  1. Изберете място, от което отдавна сте очаровани и искате да посетите
  2. Намерете дестинация, с която се чувствате „съвместими” по някакъв начин
  3. Почивката ви трябва да е на място, където ще може и да се отдадете на културен туризъм – музеи, галерии и т.н.
  4. Дестинацията трябва да е възможно най-далеч от мястото, на което живеете
  5. Не на последно място – отидете там, където ще се чувствате покойни и в хармония със себе си

Превод: jenata.blitz.bg

Коментирай

дядо Каракоч

дядо Каракоч 10.05.2018 9:41

А.Ново 5.Че като не искаш да изпадаш в подобни състояния тогава бачкай,бачкай,бачкай докатооооо се емииии... докато се сдухаш или някой не те накара да му го духаш.Ама,то пак си опира до същото.Неспокойствие,раздразнение,депресии,че даже и самоликвидност.Ъъ.

Ичо Мозъка

Ичо Мозъка 10.05.2018 10:04

Това американските учени са страхотна работа. Аз на плажа изпадам в потрес като видя какво се крие под дрехите на онези жени, които съм заглеждал преди това по стъргалото.