Всеки собственик на куче трябва да прочете тази новина

Всеки собственик на куче трябва да прочете тази новина

Разберете колко и докога четириногият приятел ще расте

Всички знаем, че кучето е най-добрият приятел на човека. Именно заради това всички собственици на четириногите приятели се опитват да направят всичко най-добро за тях.

По този повод преди време от jenata.blitz.bg предупредихме за кои храни трябва да внимавате и в никакъв случай да не ги давате на кучетата и котките, защото са смъртоносни за тях.

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще поговорим за това колко и до кога кучетата растат.

„Етапите на растеж и развитие на кучето протичат в зависимост от породата. В същото време е важно да се вземат предвид индивидуалните характеристики на домашния любимец“, каза Владимир Голубев, който е президент на Руската киноложка федерация.

„Някои малки домашни любимци могат да достигнат максималния си размер до 10 месеца, а кучетата от гигантски породи ще пораснат само до една година“, отбеляза експертът по кучета.

Според Голубев човек трябва преди всичко да обърне внимание на породата, когато реши да си вземе куче, и да вземе предвид индивидуалните характеристики на тялото на домашния любимец. Някои представители на гигантски породи растат само за 18-24 месеца.

„Първо, кучето набира височина, след това расте на ширина. Основният растеж на животното се случва в първите месеци от живота му – кучетата растат средно по 5-6 пъти“, уточнява той.

„Не забравяйте, че не всички домашни любимци са подходящи за дълги разходки в студа“, предупреждава Владимир Голубев. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Бай Х

Бай Х 19.01.2023 17:50

Голубеев не споменава,ако кучето пие самогон от развалени картофи наравно със стопанина си,дали това му влияе на растежа !?

Анонимен

Анонимен 20.01.2023 1:37

Ха-ха, да имаш куче за приятел! Дришльо - домашен любимец. Виждам куче. Торба с фекалии. Тъкмо се ориентираш.

Анонимен

Анонимен 21.01.2023 9:04

До горния Анонимен - Торба с фекалии виждал, ами ти, бе, какво си, чувал с фекалии. ГолЕма разлика!

Самж

Самж 21.01.2023 17:02

Нищо ново от другаря Голубой! Да си вземе куче преди да пише !