logo

Всички правим тази гнусна и грандиозна грешка когато използваме обществените тоалетни

Всички правим тази гнусна и грандиозна грешка когато използваме обществените тоалетни

Много хора не обичат а използват чужди тоалетни, а що се касае за обществените такива направо изпадат в ужас. Но понякога колкото и да ги избягваме се налага да ги използваме. И въпреки, че знам колко гнусни са те нямам избор.

Точно затова прибягваме към различни методи само и само да не се докосваме до всичките гнусотии, които „присъстват” на тоалетната чиния.

Но в стремежа си да не се докосваме до гнусотиите правим огромна грешка.

Сигурно сте чули, че за да не сядате на мръсната тоалетна дъска е добре да сложите тоалетна хартия или салфетки по ръба и едва тогава да седнете. Е, да, но точно това е най-голямата грешка, която може да направите.

Обяснението идва от там, че самата текстура на тоалетната седалка е направена от материал, който не абсорбира бактериите или телесните течности, а заоблената й форма не позволява те да се задържат на повърхността, където се очаква да седнем.

Точно обратното е с тоалетната хартия. Често тя е разположена в близост до самата тоалетна чиния, а щом водата се пусне всички микроби се разнасят във въздуха. Е, познайте къде най-добре се настаняват те – точно така, в хартията. Нейната текстура опива всичко, до което се докосне или се разнесе във въздуха.

И сега си представете напоената с бактерии хартия да я сложите на тоалетната дъска. Дори и да е имало някакви микроби по дъската те вече са попили в хартията, а от там и в кожата ви – точно затова допускаме грешка, когато правим това.

Плюс това всички дерматолози са категорични, че бактериите и мърсотиите, които може да съществуват върху тоалетната дъска вече ги имаме по тялото си. А наскорошно проучване установи, че и една обществена тоалетна е в пъти по-чиста отколкото мивката в дома ни или дъските за рязане в кухнята.

Затова следващият път когато ви се наложи да използвате обществена тоалетна, то не слагайте хартия върху седалката, а се опитайте да приклекнете. Не само, че няма да се допирате до неща, които ви изглеждат гнусни, ами и ще потренирате малко бедрените мускули. Страхотно, нали? / jenata.blitz.bg
 

Коментирай

lazar

lazar 24.10.2018 10:38

бах ти простотията

Някой

Някой 24.10.2018 11:55

Каква е тая колзетна журнаистика :D

Kamena

Kamena 25.10.2018 7:46

А не е ли по добре на обществени места, тоалетната да бъде клекало,или да чакаме Брюксел да реши проблема.Със всички простотии се съгласяваме.

бай Гъдю

бай Гъдю 25.10.2018 8:21

"...бактериите и мЪРсотиите..." Неграмотни мърлявци и пухльовци...

бай Гъдю

бай Гъдю 25.10.2018 8:21

"...бактериите и мЪРсотиите..." Неграмотни мърлявци и пухльовци...

алооо

алооо 25.10.2018 9:13

Сере се клекнал или седнал,но не и приклекнал.Ще се осереш като вълк,ако не си държиш бузите разтворени с ръце.Казано е,че едно сране е половин ...........,а тук няма никъкъв кеф.

просто е

просто е 25.10.2018 9:58

Наистина е просто и измислено мноооого отдавна - обществена тоалетна, само с клекало... кому е нужно да сяда върху всякакви гнусотии... клякаш, вършиш си работата и всичко е ОК.... пуста суета и е кенефа няма отърване от нея... Айде!

експерт по тоалетни

експерт по тоалетни 25.10.2018 10:54

тази статия е огромна глупост

Крачун Малопишкв

Крачун Малопишкв 25.10.2018 13:32

ИДИОТИ КРАЧУНОВИ!

най-добре е да не се ползва

най-добре е да не се ползва 25.10.2018 23:19

На летището в Брюксел в тоалетните има бели контейнерчета с антибактелриална течност, както и салфетки, с които можеш да забършеш дъската на тоалетната чиния.