logo

Задължително направете това в събота, за да се радвате на късмет в Годината на Дракона

Задължително направете това в събота, за да се радвате на късмет в Годината на Дракона

Символът на годината - Драконът, определено ще вземе предвид вашето отношение към него и ще ви се отплати подобаващо

На 10 февруари започва китайската Нова година. Тя ще продължи до 28 януари 2025 г. и неин стопанин е Зеленият дървен дракон.

Традиционно в Китай хората празнуват тази дата като "Пролетен фестивал". Те чакат празника дълго време и се подготвят за него.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкрием какви ритуали е важно да изпълните на 10 февруари, какво не може и какво е задължително да направите, за да привлечете късмета на своя страна.

Това, което носи късмет на китайската Нова година, е посрещането на събитието със семейството. Дори и да не празнувате този празник в голям мащаб, е по-добре да играете на сигурно и все пак да изпълните някои ритуали.

Символът на годината - Драконът, определено ще вземе предвид вашето отношение към него и ще ви се отплати подобаващо, оказвайки ви помощ във всичко. 

Как да посрещнете и отпразнувате китайската Нова година 

Украсете дома си с поне няколко червени играчки. Купете фигурка дракон и я поставете на най-видното място. Поканете приятели и роднини на вечеря или ги посетете.

Запалете благовонни масла. На масата задължително трябва да сложите рибни ястия. Поискайте прошка от тези, с които не сте в добри отношения и дайте пари на заем. 

3 зодии удрят джакпота в Годината на Дракона

Друг интересен ритуал за китайската Нова година е подаряването на червен плик с пари. Китайците наричат ​​този артикул хунбао.

Смята се, че е най-добре, когато такъв плик се дава като подарък на работа или в рамките на семейството. Сумата в него не трябва да е символична, а впечатляваща. Само така получателят ще се къпе в пари през цялата година.

Какво не трябва да се прави на китайската Нова година

Новият цикъл на живот според източния календар ще започне на 10 февруари. За да не изплашите късмета и да не ядосате Дракона, на този ден не трябва да си миете косата, да я подстригвате и да си режете ноктите.

Павел Глоба: Зеленият дракон ще разруши живота на тези 4 зодии

Не трябва изхвърляте боклука. Не е добра идея и да носите бели и сини дрехи. 

Ако нарушите поне една от тези забрани, не трябва да очаквате лично и финансово щастие. Освен това дори рискувате да си навлечете неприятности, така че е по-добре да се съсредоточите върху добрите ритуали, за да влезете в новата година с чисто сърце. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай