logo

7 неща, които могат да прогонят женския оргазъм

7 неща, които могат да прогонят женския оргазъм

Известно е, че жените стигат до оргазъм много по-трудно от партньорите си. А понякога дори и не получават такъв.

Има много фактори, които могат да възпрепятстват една дама по пътя й към постигане на пълно удоволствие. Ние ще ви запознаем със седем от тях.

Да очаквате, че задължително ще има оргазъм

Разбира се, че всичко е в името на удоволствието. Но работата е там, че някои жени (около 10-15%) практически никога не изпитват оргазъм. А болшинството от дамите изпитват оргазъм не благодарение на проникването, а заради допълнителната стимулация, например на клитора.

Очакването за 100-процентов оргазъм може да създаде психически натиск и напрежение, които намаляват вероятността да изпитате едно от най-приятните усещания в живота.

Вместо това може да предложите на партньора си да изучи тялото ви. Запознайте го с другите ви ерогенни зони, които по женското тяло са достатъчно много.

Забравяте, че всички хора са различни

Нещата, които са сработили при едни двойки, при вас може да не се получат! Това е така, защото всеки човек си има свой темперамент, сексуални предпочитания и начини на еротична комуникация.

Дайте на себе си и на партньора си няколко възможности да се опознаете по-добре и опитайте нещо по-различно.

Да съдите по размера

Съществува един мит, че големият пенис е гаранция за добър секс. Естествено, има жени, които си падат по големи членове и могат да останат разочаровани, когато видят, че партньорът им не е много надарен. Но разочарованието като цяло е естествен спътник в живота ни, в това число и в сексуалния. И въпреки, че то може да убие желанието ви за секс, винаги може да промените нещо. Например, като опитате поза с дълбоко проникване, която сте избягвали с партньори с големи членове: кучешката и поза, при която лежите по гръб, а краката ви са върху раменете на партньора ви, няма да предизвикват болезнени усещания.

Следвате стереотипите

Като например, че жената трябва да е много шумна и да не спира да стене по време на секс. Много хора обичат да правят секс безшумно, но притеснявайки се, че така ще изглеждат студени, започват да влагат всички сили, за да създадат ненужен театър. Така се отвличат от усещанията си и загубват контакта както със себе си, така и с партньора.

Трябва просто да бъдете себе си и да не се страхувате, че може и да изглеждате странна. Адекватният и разбиращ мъж винаги проявява деликатност и няма да упрекне партньорката си в нищо.

Мислите само за удоволствието на партньора си

В момента, в който се фокусирате единствено върху мъжа и неговите усещания, сексът се превръща в задължение. В желанието да доставите удоволствие на партньора си няма нищо лошо. Но има тънка граница. Прекрачите ли я, си казвате: ето, той пак изпита оргазъм, а аз останах без нищо.

Вместо това може да си поиграете на играта „Егоисти”. Определете си някакво време, например 15-30 минути, в което единият ще доставя удоволствие на другия. След това разменете родилите си. Тази редовна практика ще помогне да внесете баланс.

Правите всичко „по протокола”

Има един установен порядък: започвате с целувки, след това събличате дрехите си, прегръдки, орален секс и проникване. Рано или късно тази схема става скучна и ви пречи да достигнете оргазъм.

Женската чувствителност е много по-непредсказуема. Никога не знаете какво ще почувствате в следващата минута. Затова – проявявайте спонтанност и не се страхувайте да нарушавате рутината. Как, кога и къде – решавате само вие. Партньорът ви може да се учуди, но по-скоро и за него ще е приятна изненада.

Да контролирате всичко

Прекрасно е, когато жената знае какво й носи удоволствие и може да го сподели с партньора си. Но понякога тя може да се превърне в заложник на собствените си инструкции: сложи си ръката тук, прегърни ме така, по-бързо, по-бавно...

Понякога зад желанието „да покажете как е правилно” се крие страха да се доверите на мъже, да се потопите в усещането и накрая да спрете да мислите за всичко останало. Там, където има напрежение и безпокойство, няма оргазъм. Опитайте да се доверите на партньора си, ако, разбира се, заслужава доверие. Със сигурност той знае не по-зле от теб кое е правилно./jenata.blitz.bg

Коментирай