9 факта за женския оргазъм, за които не сте й подозирала

9 факта за женския оргазъм, за които не сте й подозирала

Оргазмът е състояние на блаженство, най-голямата наслада, която човек може да изпита в процеса на сексуална интимност. Въпреки факта, че много аспекти на сексуалната сфера са напълно проучени от съвременната медицина, оргазмът си остава загадъчно явление, особено когато става дума за жените и удоволствието, което изпитват. 

Човекът е единственото живо същество, което прави секс не заради биологичната нужда от размножаване, а заради удоволствието, което този процес му дава. А кулминацията на всеки сексуален контакт е оргазмът. Всеки ли обаче? Дали и двамата партньори са в състояние да изпитат оргазъм по време на половия акт?

В тази статия ще узнаете повече за това върховно удоволствие, но от гледна точка на науката. Без догадки и спекулации. Само фактите! 

Оргазмът е възможен и без стимулация на половите органи 

Според материал, поместен в списание Sexual and Relationship Therapy, някои жени могат да достигнат до оргазъм само със стимулация на зърната. Магнитен резонанс е показал, че стимулирането на зърната и традиционните интимни ласки активизират една и съща зона в мозъка (т.нар. генитална сензорна кора).  

Писателката Мери Роуч е открила интересен клиничен случай: абсолютно здрава жена изпитвала оргазъм всеки път, когато си мие зъбите. Главен виновник за приятния резултат била стимулацията на венците. "Логично е да се предположи, че тази жена не е имала проблем с оралната хигиена, но както се съобщава в научната статия, с течение на времето тя преминала към вода за уста, защото стигнала до извода, че е обладана от демони. Това е толкова тъжно", отбелязва със съчувствие Роуч.

Оргазмът зависи от въображението 

Според изследвания, публикувани в списание Sexologies, жените са много по-зависими от емоциите, отколкото е прието да се смята. В повечето случаи причината за тройките трябва да се търси именно в главата на дамите. 

Специалистите смятат, че докато в женския ум блуждаят негативни мисли, дамите няма да бъдат способни да изпитат оргазъм.  "Сексът при жените започва в главата", смята доктор Кейси Гейтър, акушер-гинеколог от Ню Йорк.

"Много хора се възбуждат по-лесно в колата, отколкото в леглото. Това се дължи на факта, че в автомобила липсват онези стресови фактори, които са в спалнята", смята лекарят. 

Затова и специалистите не спират да съветват да използваме спалнята само по предназначение - за спане и за секс, а не за проверка на електронната си поща и обсъждане на житейски проблеми. 

Преждевременният оргазъм е проблем и на двата пола

Смята се, че преждевременната еякулация е проблем, който по-често се среща при мъжете. Скорошно проучване сред жени в Португалия на възраст между 18 и 45 години обаче разби на пух и прах въпросното схващане. 45% от анкетираните дами са признали, че стигат до оргазъм много по-рано, отколкото партньорът им е очаквал. А 3% от португалките открито заявяват, че това им се случва редовно. 

9 навика, които съсипват секса

"Жените действително смятат това за проблем. Въпреки че много представителки на нежния пол изобщо не могат да достигнат до оргазъм", посочва авторът на изследването д-р Серафим Карвальо от болница Magalhães Lemos в Порто. 

Оргазмът укрепва имунитета

До този извод са достигнали специалисти, след като са проучили обстойно образци от кръвта на мъже, които редовно мастурбират. В изследвания материал е установена повишена концентрация на левкоцити и клетки убийци, които защитават човешкия организъм от инфекции.  

9 малки трикчета, които ще ви дарят с изгарящ оргазъм

Друго изследване пък доказва, че самозадоволяването облекчава запушения нос. Може ли да има по-хубава алтернатива на капките и спрейовете за нос от мастурбирането?!? 

Корегазмът е реалност  

Още преди половин век сексологът Алфред Кинси е забелязал, че 5% от хората са способни да получават оргазъм, докато изпълняват физически упражнения (корегазъм). Съществуват т.нар. "упражнения, предизвикващи оргазъм", които могат да доведат до неочаквано, но доста осезателно удоволствие. Те включват бягане, йога, вдигане на тежести и редица коремни упражнения.

А последните проучвания са доказали, че хората, които се радват на корегазъм, са много повече от 5%, както се смяташе досега. 

Оргазмът е много по-разтърсващ след йога 

Жените, които практикували йога няколко пъти седмично в продължение на три месеца,  са по-активни сексуално и се радват на по-ярки оргазми. Според изследователите, упражненията укрепват коремните мускули и тазовото дъно и се отразяват на усещанията по най-добрия начин.  

Няма да повярвате какво огромно влияние има йогата върху секса

Освен това йогата намалява натрупаното напрежение и безпокойство. Една разтоварена жена има много по-големи шансове да достигне до оргазъм.

Практикуването на йога увеличава шансовете да получите корегазъм. "При изпълнението на някои упражнения се увеличава притокът на кръв към половите органи, тъканите около G точката набъбват и това може да доведе до сексуално отпускане", казва пред Daily Beast сексологът Джефри Толтрис.

Симулирането на оргазъм помага за достигането му

Това е изключително добра новина за всички, които са свикнали да имитират оргазъм, за да не разочароват партньора си. Подобна техника може да ви послужи много добре. "Чрез преувеличаване можете да се настроите на вярната тоналност и да изпитате истински оргазъм", смята американският клиничен сексолог Ерик Харисън.  

7 неща, които могат да прогонят женския оргазъм

"Призовавам пациентките си, които имат сексуални проблеми, при кулминация да извиват гръбнака си, да дишат дълбоко, съпровождайки всичко това със съответните звуци", споделя специалистът. 

Случва се още преди раждането ни

"Ще ви покажа изображения, публикувани в списанието "Ултразвук в медицината"" - с тези думи обикновени започва лекцията си писателката и научен публицист Мери Роуч. "Нещо повече, могат да кажа, че това е най-занимателната статия, която някога се е появявала във въпросното списание. Казва се "Наблюдения върху вътрематочната мастурбация"".  След това Роуч показва ултразвукови снимки, на които ръката на плода е хванала пениса и извършва движения, напомнящи самозадоволяване. 

Външният вид има значение

На жените не им е все едно как изглежда мъжът до тях. По думите на учени от Университета "Пен Стейт", от това пряко зависи плодовитостта им. Изследвания по темата са доказали, че влагалището на визуално удовлетворената жена е по-възприемчиво към семенна течност от това на дамите, които не се възхищават на външността на партньора си. 

Въпреки многобройните изследвания, един факт си остава неизменен: удовлетвореността в леглото е важна за щастливия и здравословен живот на всеки един човек. А липсата на секс може да доведе само до сериозни здравословни проблеми! /jenata.blitz.bg

 

Коментирай