logo

9 признака, че е време да сложите край на връзката си

9 признака, че е време да сложите край на връзката си

Във всяка връзка има възходи и падения. Понякога настъпват моменти, когато всичко излиза извън контрол и започвате да си задавате въпроса дали си струва да продължите напред с човека, с когото сте заедно. 

След раздялата започвате да съжалявате, че не сте успели да разберете по-рано, че връзката ви е била обречена на провал от самото начало. Мнозина проглеждат едва след края на връзката си, защото преди това са били заслепени от любовта и не са мислели разумно.

Ако сте забелязали всички или повечето признаци, описани по-долу, тогава имате сериозни проблеми и има над какво да се замислите!

9. През по-голямата част от времето се карате

Периодичните караници не означават, че във връзката ви има проблеми. Скандалите са част от общуването и начин за разрешаване на някои конфликти. Нужно е обаче да обърнете внимание, ако не минава и ден, без да се скарате, а скандалът се превръща в начин на общуване. 

Трябва да започнете да се безпокоите и ако караниците станат толкова сериозни, че не минават без лични обиди. Никакви извинения не могат да измият тази болка и неуважение и никой не заслужава подобна негативна връзка.  

Нещата са стигнали до там, че приятелите ви отказват да излизат с вас, защото с партньора си не спирате да се карате и да излъчвате негативна енергия. Ако отново и отново започвате скандали, които не водят до никакъв резултат, ви е време да сложите край на този порочен кръг! 

8. Струва ви се, че не познавате партньора си

Разговорите са най-важното в една връзка. Те помагат да се разберете и да се сближите помежду си. Понякога не можете да споделите чувствата и желанията си, защото си мислите, че партньорът ви няма да ви разбере. Ако по някакви причини спрете да си споделяте, например вие не подозирате какво прави половинката ви през уикенда, а и не искате да знаете, значи нещо във връзката ви не върви.  

Ако с партньора си не разговаряте за бъдещето ви, това също е тревожен знак. Ако през цялата ви връзка нито веднъж не сте обсъждали плановете си да създадете семейство, да изградите успешна кариера и т. н., това означава, че в бъдеще не се виждате заедно или просто не искате да сте заедно. Спрете да си губите времето и се разделете! 

7. Избягвате се

В една здрава връзка партньорите искат да прекарват колкото се може повече време заедно, да се наслаждават на компанията си. Ако избягвате половинката си и предпочитате да скучаете, но не и да сте с него, определено има над какво да се замислите. 

6. Липса на доверие 

В една връзка е много важно да има доверие между партньорите. Ако единият от вас има навика да проверява пощата на другия, да чете съобщенията му в социалните мрежи, означава, че е въпрос на време да се разделите.

Липсата на доверие може да се дължи на лош опит в миналото, например изневяра. Ако се стараете, но не можете да се избавите от миналото, по-добре е да сложите край на отношенията си и да спрете да се измъчвате. Нито една връзка не просъществува дълго време, когато доверието го няма. 

5. Между вас липсва физическа близост

Физическата близост върви ръка за ръка с духовната и емоционалната. Напълно естествено е при някои двойки, които се срещат от дълго време, страстта, която е била в началото, да е изчезнала. Ако страстта във вашата връзка я няма от толкова време, че дори не можете да си спомните кога за последен път сте се целували, това означава, че нещо не е наред. Ако сте нещастни заедно, ще се раздалечавате и във физически план. 

4. Вашите отношения стават едностранчиви

За поддържането на връзката е необходима инициатива  и от двете страни. Ако партньорът ви не мисли, че трябва да полага усилия или върши всичко с пренебрежение - само вашите усилия няма да могат да спасят връзката ви. В един момент  ще се уморите да давате, без да получавате нищо в замяна, ще разберете, че вашият принос не е оценен и просто ще се предадете. 

3. Отношенията ви са се превърнали в товар

Започваме връзка, защото искаме да станем по-щастливи. Добрите взаимоотношения трябва да допринасят за вашето израстване в други области на живота. Ако взаимоотношенията ви отнемат повече енергия, отколкото ви дават, лошото надделява над всичко добро и връзката ви започва да изглежда като товар, а не като дар от небето - трябва да се замислите. Когато започне да ви се струва, че връзката ви вече не ви дава щастие, е време да се разделите!

2. Непрекъснати оплаквания

Ако сте навън с приятели или близки и не спирате да се оплаквате от партньора си, това означава, че е дошло време да анализирате много внимателно връзката си. Няма нищо по-страшно от това непрекъснато да се оплаквате от половинката си. Още по-тревожен признак е, когато с партньора си няма какво повече да си кажете. 

1. Започвате да си фантазирате. При това много често

Тук не става въпрос за някакви ваши мечти или фантазии, които се проявяват, когато ви е скучно, а за тези, в които си представяте, че сте свободна или се отправяте на пътешествие без партньора си. Например: запознавате се с нов човек, който ви е много симпатичен и веднага ви се приисква да бъдете с него, а не с приятеля си. В този случай това далеч не е невинно увлечение и вие наистина не искате да сте повече с партньора си. Макар и мислено, вече няколко пъти сте се разделяли с половинката си и на подсъзнателно ниво вече не усещате, че сте заедно, но в същото време се страхувате да го признаете пред него.

Няма нищо страшно в това от време на време да си фантазирате за някой друг. Но ако забележите, че фантазиите са прераснали в нещо постоянно, в начин да запълните празнотата, означава че е време да действате и най-накрая да се решите на сериозен разговор с партньора си, в който да му признаете всичко!  /jenata.blitz.bg

Коментирай

дядо Каракоч

дядо Каракоч 04.07.2018 14:44

Затова се прилага следният трик:Мушкато,бегония,момина сълза.