logo

Безболезнена раздяла – да, но ето как!

Безболезнена раздяла – да, но ето как!

Разберете какво трябва да направите, за да се разделите с партньора си без чувство за вина

Всички знаем, че понякога е много трудно да сложим край на връзка, в която сме били от дълго време. Едно на ръка, че мнозина се страхуват от самотата, а други пък не искат да наранят половинката си.

Но заслужава ли си да останем в едни нещастни взаимоотношения само от страх и притеснения? Не – в това е категорична американската психоложка Колин Нолан.

Сексологът посочи 6 златни правила при раздялата

Тя обаче реши да се притече на помощ на всички, които изпитват страх от раздялата с партньора си.

„За да се разделите с партньора си безболезнено и да не съжалявате в бъдеще, можете да използвате един от тези методи“, казва тя.

Тя съветва първо да се опитате да „спасите“ връзката си.

„Добре е първо да започнете откровен разговор с половинката си. Не е необходимо да казвате, че мислите за раздяла“, обяснява психологът.

„Ако ви е неудобно да говорите за някои глобални проблеми, тогава можете просто да се оплачете от „изгубената искра“. След това вече си струва да решите с партньор какво може да се направи.

В такива моменти е важно да се съсредоточите върху собствените си чувства, а не върху това, което можете да чуете отвън от приятели и семейство“, уточни психоложката.

Тя е категорична, че си струва да запомните, че отношенията също са работа, така че проблемите няма да бъдат решени сами, а само ще се натрупват. 

„Ако разговорът и решаването на проблема не помагат, тогава раздялата ще бъде по-лесна: ще разберете, че сте направили всичко възможно, но не се е получило“, уточнява Колин Нолан. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Съобразителен

Съобразителен 02.12.2022 10:09

Страхотни съвети! Никога не бихме се сетили сами!

йокин

йокин 05.12.2022 17:54

ПРИБИРАМ,се от работа,а бившата,ОШУШКАЛА,ВСИЧКО,ОТ АПАРТАМЕНТА.ОСТАНАЛИ,САМО ГОЛИ СТЕНИ.СПЯ,НА ПОДА.КАК ТОГАЗ,ДА,,ПРОВЕДА'',НОРМАЛЕН РАЗГОВОР.И да се разделим,с хубавото.