logo

Брутални истини разкриха защо жените губят интерес към мъжете

Брутални истини разкриха защо жените губят интерес към мъжете

Цял живот търсим иделната половинката, но понякога разбираме, че това далеч не е нещото, което сме искали

Всички знаем, че мъжете са от Марс, а жените от Венера. Всеки един от нас е идентичен, автентичен и неповторим. Цял живот търсим половинката, която да ни допълни, но за съжаление след като я намерим идва момент, в който вече не искаме да бъдем с дадения човек.

Но да започнем от начало. Автентичността, за която говорим ни прави човешки същества. Вътре в нас, ние носим и мъжкото, и женското начало, което ни сближава и ни кара да влюбваме, да изпитваме влечение към противоположния пол, кара ни да се впускаме в дълбоки връзки, да се впускаме в дълбоки преживявания. Но и понякога ни кара – след време – да губим интерес към мъжете.

И това, категорични сме, няма нищо общо със сексуалния живот, с финансовото им състояние, с фигурата им или колко често спортуват. Жените въобще не са толкова повърхностни, когато решават категорично развоя на връзките си.
 
Истината е, че жените имат сходни емоционални, интелектуални и социални потребности с тези на мъжете. Те имат много близки, почти еднакви искания и изисквания в отношенията си с човека до себе си:

Приятелство (да изпитват чувството за общност и родство);
Умствено стимулиране (да се чувстват включени в обща дейност, ангажираност и разговор с половинката си); 
Потвърждение (да усещат, че съществуват в интересите на мъжа до себе си, че са атрактивни);
Взаимност (да усещат романтика, спокойствие, отдаденост).

В някакъв момент от взаимоотношенията, мъжете спират да проявяват някоя от следните функции във възприятието на жената и така нейните психологически нужди малко по малко се усилват. Така се стига до етап, в който тя осъзнава, че нито има какво повече да даде в тази връзка, нито какво повече да получи емоционално от човека, с когото досега е споделяла живота си.
 
Всеизвестен факт е, че мъжете понякога дори и да „напускат” връзката физически, не се отдалечават емоционално от жената, която обичат. При жените нещата стоят по друг начин – те на първо място преценят дали емоционалният им интерес е достатъчен, за да бъдат с този мъж и ако той не отговаря на потребностите им, напускат взаимоотношенията завинаги.

Но да се върнем към основите: когато в общия живот липсва укрепналото приятелство, когато двойката не се стимулира мисловно взаимно, когато жената се чувства непризната и креативността във взаимоотношенията е изчезнала, това създава предпоставка отношенията да станат скучни и безперспективни за жената.

И колкото да се опитва да се самоубеди, че тези 4 фактора не са всичко, което ѝ е необходимо, че има много по-важни и значими неща от тях в любовта, защо тогава толкова много жени остават неудовлетворени от подобен тип връзки.

И макар повечето жени да са възпитани да търсят стабилността в един партньор, понякога това не е емоционално достатъчно за техните възприятия, понякога това се явява твърде стара традиция, която не може да надвие потребността от задоволително сексуално и емоционално общуване.
 
Жените са дълбоки, земни, интуитивни души.

И именно тази дълбочина и интуиция ги кара да превръщат взаимоотношенията си в нещо, което мнозина биха определили като твърде сложно. Жените търсят и се нуждаят от повече на ниво душевност. Те търсят повече във взаимоотношенията и взаимодействията с мъжете. Търсят духовен и емоционален обмен.

В интерес на истината, дори и всичко това да звучи наистина неразбираемо, формулата една жена да има нестихващ интерес към един човек са точно тези белези: приятелство, умствено стимулиране, признание и творчество.

Но да се случват свободно, искрено и без скрити цели. Това гарантира автентичността и единството във връзката.

Не че една жена не би могла да съществува и в другия тип взаимоотношения, но тези, покриващи 4-те показателя, са много по ярки и пълноценни. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ами

ами 21.05.2018 13:11

В интерес на истината, всяко нещо омръзва. Затова и мъжете ни доскучават.

Пич

Пич 22.05.2018 1:28

Запознай се с мен аз не омръзвам

Ha-ха

Ha-ха 22.05.2018 9:57

До "ами:: Животът е огледало - когато нещо ти омръзне и ти си му омръзнала...

futurehealth

futurehealth 16.05.2020 9:22

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

Мич

Мич 16.05.2020 9:50

Мъжете не сме загубили интерес към жените, а просто ни писна от неуважителното и пренебрежителното поведение на съвременните жени към нас.Фриволното сексуално поведение за пари преди брака смятате ли че допринася за една трайна,качествена връзка?

Жоро

Жоро 17.05.2020 10:13

Отказах да давам пари за глупости и тя загуби интерес ! И сега си дои друг! Софиянка-но преселничка-златотърсачка!

SPERMOLEY

SPERMOLEY 18.05.2020 1:21

ZDRAVO I REDOWNI YEBANE E ISTYNATA

telman

telman 18.05.2020 8:47

Ми всичко е кислород и водород, ако се свържат такива разнопосочни личности - се получава взрив. Но - пример е Анджелина и Брад Пит, уж бяха идеална двойка.

Гост

Гост 19.05.2020 16:01

Като цяло в статията има доза истина. Но в крайна сметка всичко е до човек и неговият интелект. А не до годините и полът му.

Мандръсю

Мандръсю 20.05.2020 7:23

всичко може да се договори между двама МИСЛЕЩИ, младоци... хехехе! виждам, че ще остана неразбран!:-)