logo

Експерти: Сексът на светло е полезен! 18+

Експерти: Сексът на светло е полезен! 18+

Оказа се, че тъмнината около нас по време на полов акт има негативен ефект

Много хора избират да правят секс на тъмно. Някои хора просто по-лесно се настройват „на тази вълна“, когато в тъмно, други пък се срамуват от несъвършената си фигура, докато трети дори не знаят какво е да правиш секс на светло.

Днес обаче учени попаднаха на доста изненадващо откритие за това дали е полезно да се прави секс на тъмно. Експертите специално подчертаха, че получените данни сана база на изследвания на мъже и жени от Северна Европа и България, където има много малко светлина от ноември до април, поради което мъжкото либидо намалява.

US учени със сензационна новина за секса и живота на мъжете! 18+

Е, очаквано или не, но според проучванията да загазим светлината по време на интимните ласки не е добра идея.

Не само това. Оказа се, че има много положителни ефекти от това да правим секс на светло.

Изследователите проведоха експеримент, в който участваха 38 мъже с ниско либидо. Половината от тях прекараха две седмици в стая с ярка светлина в продължение на половин час. В края на експеримента учените установяват, че те са имали значително повишени нива на тестостерон. Първоначално били около 2,3 ng / ml, а след това се повиши до 6,7 ng / ml.

Сексолог: Най-актуалните тенденции в секса през 2021 г. ще са… 18+

Резултатите от това проучване пряко засягат сексуалния живот на жените, тъй като сексът с мъж, чието ниво на тестостерон е нормално, е в пъти по-добър от този, който изпитва липса на такъв. 

Така, че следващият път когато решите да правите секс не дърпайте завесите и не загасявайте крушките в стаята, а се радвайте на светлината и оргазмите. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай