logo

Ето колко точно минути трае идеалният секс 18+

Ето колко точно минути трае идеалният секс 18+

Американски изследователи разказаха идеалната продължителност на интимните ласки

Замисляли ли сте колко време трае идеалният секс? Защо понякога можем да достигне до оргазъм само след няколко кратки минути на блаженство, а друг път ни трябва повече време?

Е, учени от Държавния университет в Пенсилвания определиха идеалната продължителност на половия акт.

От jenata.blitz.bg уточняваме, че все пак сексуалните мераци на мъжете и жените понякога доста се различават. Така например от jenata.blitz.bg споделихме защо представителите на силния пол предпочитат интимния контакт да става сутринта, докато според жените най-подходящото време за това е в края на деня.

Разбира се мераците на мъжете и жените в интимен план понякога драстично се различават.  Така например преди време от jenata.blitz.bg разкрихме защо дамите обожават бавния секс и на каква възраст жените искат най-много секс, а редом с това споделихме признанията на куп представители на силния пол, които признаха как усещат интимните части на различните жени.

Но да се върнем на откритието на учените от САЩ за идеалната продължителност на интимния акт. Те използваха данни от психолози, лекари, социални работници и семейни съветници по време на работата си. Освен това хиляди респонденти дадоха своите отговори на въпроса за продължителността на секса.

Оказа се, че продължителността на половия акт трябва да бъде от 7 до 13 минути. 

„Ако една двойка прави любов до половин час, един от партньорите може да изпита сексуално разочарование“, подчертаха учените. 

Сношенията, които продължават няколко минути, според учените, също не са добри.

Експертите все повече изучават как сексът влияе на човек и неговия живот. Например, наскоро учените откриха, че сексуалният акт играе важна роля за подобряване на паметта. Според проучване на британски учени, колкото по-често човек прави секс, толкова по-добре работи неговият хипокамп, регионът на мозъка, отговорен за запаметяването на думи. 

Австралийският психолог Марк Алън също смята, че воденето на активен сексуален живот при възрастни хора може да поддържа високо ниво на паметта. 

Други учени пък разкриха как сексът влияе на съня ни. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай