Горещият Алфредо Торес издаде доста пикантни тайни, че показа и СНИМКИ

https://jenata.blitz.bg/tya-i-toy/goreshchiyat-alfredo-tores-izdade-dosta-pikantni-tayni-che-pokaza-i-snimki Jenata.blitz.bg
Горещият Алфредо Торес издаде доста пикантни тайни, че показа и СНИМКИ

Апетитният кубинец Алфредо Торес умее най-добре да танцува, какво всички знаем. Но от време на време се опитва да отменя и съпругата си Гена в готвенето, въпреки че му е доста трудно. Когато влезе в кухнята, създава около себе си истинска фиеста – и в прекия, и в преносния смисъл на думата. И все пак, щом реши да твори кулинарни шедьоври, Алфредо дава всичко от себе си, за да впечатли онези, които ще ги опитват. Признава, че българските гозби са му доста сложни за приготвяне, въпреки че вече има доста любими ястия. Затова обикновено прави съчетание – кубинско-българско меню.

Алфредо е израснал в голяма фамилия в Куба – с четири сестри и един брат. Самият той има шест деца, пет от които момичета. По традиция, когато цялото семейство се събере у дома, съпругата му Гена приготвя нещо кубинско. „Но и аз вече се включвам доста често, за да помагам”, издава се Алфредо. И добавя, че е изключително взискателен към бананите, които хапва у нас. В Куба се е нагледал на качествени плодове и казва, че тези, които се продават у нас, стават само за готвене.

Рибни крокети

Необходими продукти:

450 г филе от бяла риба

300 мл прясно мляко

450 г сварени картофи

1 скилидка чесън

3 с.л. ситно нарязан магданоз

2 яйца

15 г масло

225 г галета

Начин на приготвяне:

Първо накисвам за 15 минути рибното филе в млякото. Отцеждам и после почиствам от кожата и костите. Следва пасиране на рибата заедно с картофите, чесъна, тук добавям и магданоза. Предварително съм разбил яйца с маслото и съм овкусил със сол и черен пипер. Добавям 2 с.л. прясно мляко и разбърквам добре.

Така получената смес оставям за 30 минути в хладилника, за да се стегне. И после с мокри ръце оформям от нея продълговати крокети. Те се овалват в галета и се пържат до зачервяване в предварително сгорещено олио. Изпържените рибни крокети се отцеждат върху салфетка и се сервират топли.

Конгри

Необходими продукти:

300 г консервиран червен боб (150 г зрял фасул)

200 г ориз

3 глави кромид лук

2-3 червени замразени чушки

2-3 с. л. зехтин

3-4 скилидки чесън

1/4 връзка магданоз

по 1-2 щипки риган и кориандър

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Бульонът от консервирания фасул се кипва. Слага се оризът и ако е необходимо, се добавя още течност, така че съотношението при варенето да е 3:1. Лукът и чушките се режат на ситно, запържват се в сгорещеното олио за 5 минути и се овкусяват с подправките. Прибавя се фасулът, разбърква се и се наливат 1-2 с. л. от бульона. Слагат се свареният ориз, накълцаните магданоз и чесън, разбърква се и ври още 2-3 минути. Рецептата се приготвя бързо и за сметка на това е много вкусна и полезна.

Пълнени чушки с кайма и ориз на фурна

Необходими продукти:

8-10 чушки

500-600 г кайма

1 глава лук

1 морков

1 настърган домат (или 1/2 ч. ч. домати от консерва)

2/3 ч. ч. ориз

1 ч. л. червен пипер

за соса:

2 яйца

2 с. л. (с връх) брашно

2 с. л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Пълнените чушки с кайма и ориз са типичен представител на българската национална кухня и са любими на Алфредо, макар най-често да ги приготвя не той, а съпругата му. Въпреки това нямаше как да не попаднат в неговото любимо меню.

Първо се приготвят продуктите. Измивате и почиствате чушките от семето, нарязвате лука на ситно, измивате и отцеждате ориза. Каква кайма ще изберете зависи от вашите предпочитания, може да е свинска, телешка или пък смес. След това в дълбок тиган или тенджера изсипвате олиото и след като се сгорещи добавяте лука, а след малко и ориза. Запържвате за 3-4 минути, докато ориза стане стъклен и добавяте червения пипер, както и 2 настъргани домата, и 1 кафена чаша вода. След като оризът поеме течността, добавяте и каймата, като старателно разбърквате, за да не стане каймата на бучки. Добавяте черния пипер, 1 чаена лъжица сол и нарязания на ситно магданоз, разбърквате и сваляте сместа от котлона.

Пълните чушките със сместа, като запушвате всяка чушка с резен домат и ги нареждате в тава. Добавяте 1 чаена чаша вода и ги слагате да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете за около час, докато чушките придобият кафеникав загар.

За приготвянето на соса за пълнените чушки разбивате яйцата и киселото мляко. В сух сгорещен тиган изсипвате брашното и като разбърквате с дървена лъжица го запичате за 2-3 минути докато стане леко розово. Сваляте тигана от котлона и към препеченото брашно добавяте няколко лъжици от соса на ястието, разбърквате добре и добавяте и сместа от разбитите яйца и кисело мляко. Разбърквате до получаване на хомогенна смес.

Тропически бананов коктейл

Необходими продукти:

1/2 чаша прясно мляко

половин чаша сок от ананас

1 банан

лед

Начин на приготвяне:

Поставете всички продукти в миксер и разбъркайте за 3 минути. Ако сместа не е била достатъчно чиста, прибавете другата част от ананасовия сок. Декорирайте с част от банан или ананас.

Съветът на Алфредо е готовият коктейл да се налее във висока стъклена чаша и пожелание да се декорира с плажно чадърче и сламка.

Подготви: Анелия ПОПОВА, в. ШОУ

Горещи

Коментирай