logo

Искате як секс? Тогава имате нужда от тези витамини!

Искате як секс? Тогава имате нужда от тези витамини!

Знаете ли, че между качеството на секса и баланса на витамини в организма има пряка връзка? Недостигът на някое от органичните вещества води до намаляване нивото на половите хормони, което се отразява на либидото. Това се отнася както за жените, така и за мъжете. 

Разбира се, че можете да се презастраховате и да приемате синтетични препарати (прави се само по лекарско предписание и при наличие на признаци) или да започнете да консумирате богати на витамини храни.

Кои са витамините, които оказват влияние на качеството на половия акт? Специалистите вече са ги определили - А, С, Е и витамин B-комплекс.

Организмът може да си набави витамин Е от киви, ядки, домати и растително масло.  Пресните плодове ще ви осигурят витамин С, а кайсиите и мангото ще ви помогнат да се запасите с витамин Е. Витамините B1, B5 и B12 се "скрият" в картофите, рибата и бананите.

Между другото, подобрявайки качеството на интимния си живот, може да успеете да контролирате склонността си към алкохолизъм, ако смятате, че имате такава. Учените от Университета в Сидни са открили, че интересът към наркотиците и алкохола значително намалява с повишението на "хормона на любовта" окситоцин. И ако алкохолиците и наркоманите трябва да бъдат лекувани с лекарство, разработено на базата на окситоцина, препоръчваме на всички като профилактика качествен секс и душевна близост. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай