logo

Как Пандемията от Коронавирус влияе на Сексуалния ви Живот?

Как Пандемията от Коронавирус влияе на Сексуалния ви Живот?

Със затварянето на голяма част от България, хората преживяват значителни промени в всекидневния си живот. Никой не ходи в офиса, децата на ходят на училище, плановете за вечеря и партита се отменят. Не е учудващо и че тези промени влияят и върху сексуалния живот на хората.

Хората, които се самоизолират и са без постоянен партньор правят по-малко секс. От друга страна, човек, чийто партньор е бил поразен от вируса, но се е възстановил, би могъл да сметне за прекалено рисковано да има сексуални отношения другия.

Сексуалните терапевти и учени са установили, че хората могат да кривнат и в двете посоки. Това е, защото двама човека могат да реагират на една и съща ситуация по различен начин. Следователно, факторите които повишават сексуалното желание в някои хора, могат да го занижат в други.

Ако на фона на тази пандемия не сте в настроение, не сте единствени. Всъщност, доста хора се оплакват, че отчаянието и паниката са довели със себе си изненадваща липса на либидо. Други пък казват, че гушкането вече им се струва неприятно. Проучване гласи, че само 24% от извадка от 9000 човека казват, че вирусът е афектирал позитивно върху сексуалния им живот. Някои дори изживяват своите фантазии в София с доста игриви компаньонки онлайн, чрез камера, по време на карантината, докато чакат всичко да приключи.

В България, услугите с ескорт момичета, изискващи физически контакт, губят хиляди в тази пандемия, заради ограниченията в пътуването и отменените конференции, но както се казва: всеки път, когато има паника, има промяна на властта.

Ако се чудите какво ви има, ето няколко причини, поради които може да преживявате промяна в сексуалния си живот.

Борба с отчаянието. За много хора сексът е последното нещо, за което си мислят, когато са стресирани. От чуденето как да се погрижат за възрастния си родител, до това да се справят с новите навици и да се поддържат във форма, доста неща сочат към това да не правим секс. Причината е, че хората са фокусирани върху това да оцеляват. Тревогата, стресът и възможността за загуба на работното място влияят върху сексуалния живот и оттам и върху връзките.

Икономическата криза. Икономическото състояние на България е в голям падеж. Изследвания, проведени в страната, сочат че по време на периоди на просперитет, като 50тте години на 20ти век, е имало повишаване на раждаемостта, а по време на рецесията през 2008 е имало падеж. Всъщност, между 2008-2013 година, много малко деца са били родени в България. Подобен може да е случаят по време на тази пандемия. Понеже хората се мъчат да поддържат живота си, те не могат да си позволят да имат още едно дете.

Прекалена близост. В дългосрочните връзки може да е трудно да запазим тръпката дори в най-добрите времена. Това може да стане още по-зле, ако сте затворени на едно място заедно. Трудно се намира време, в което да не сте заедно и има прекалено малко възможности за потапяне в независими дейности.

В интерес на истината, прекалената близост може да попречи на интимността, която търсите в секса. Ако виждате, че либидото ви се колебае между двете крайности в тази пандемия, знайте, че не сте сами.

Коментирай

Мандръсю

Мандръсю 20.05.2020 7:19

ми НИКАК не влияе. жулва ме се между 3 и 4 пъти седмично... жената е интелигентна и дражи топките ми изпразнени. и немам какво да предложа на другите жени така... все така сме си от 1997 насам.