logo

Хелън едва не умря, след като „разбитото” й от любов сърце спря да бие! Виновник се оказа… бившият й (СНИМКИ)

Хелън едва не умря, след като „разбитото” й от любов сърце спря да бие! Виновник се оказа… бившият й (СНИМКИ)

Историята на 38-годишната Хелън Рос, която живее в британския град Кентърбъри, е повече от шокираща. През 2006 година, когато майката на две момчета била едва на 26 години, сърцето и спряло да бие. При това за цели два пъти, като в един от случаите Хелън била в кома за повече от 24 часа.

Щом се събудила лекарите й казали нещо шокиращо. Преди обаче да й съобщят я попитали дали наскоро е преживяла някакъв шок. Жената им споделила, че преди дни мъжът й, с който са заедно от деца, й казал, че я напуска.

Именното тогава лекарите й казали, че точно той е виновен за „разбитото” й сърце. 

„Само преди по-малко от месец си бяхме купили голяма къща, в която да живеем всички – аз, мъжа ми и двете ни момчета. Изненадващо той ми каза, е не ме обича и ме напуска. Бях шокирана. Не знаех какво да правя. Все пак имах работен ангажимент в Орландо, Флорида. Реших да замина, за да се разсея от шока. Изведнъж обаче се почувствах много зле. Помня само, че ми се зави свят и тогава припаднах. Събудих се в болницата. Лекарите ми казаха, че съм била в несвяст над 30 минути. направиха ми куп прегледи и ме оставиха за ден в лечебното заведение, за да ме наблюдават. На сутринта ми съобщиха шокиращата диагноза”, спомня си Хелън.

Лекарите я диагностицирали с кардиомиопатия, предизвикана от стрес. Медиците й обяснили, че заболяването е по-известно като „синдрома на разбитото сърце”. То се наблюдава след като даден човек е преживял шокираща емоционална раздяла с половинката си. Според кардиолозите това състоянието се проявява, когато сърдечният мускул внезапно отслабне и спира да изпомпва кръв към тялото, както трябва.

Хелън останала за три дни в болницата в Орландо, а след това с хеликоптер била транспортирана в болница в Кентърбъри, за да й сложат пейсмейкър. 

„Изобщо не вярвах, че може да съществува „синдром на разбитото сърце”. Още по-малко вярвах, че може да се случи на мен. Не спирах да мисля за това колко сама ще съм, как ще трябва да отглеждам двамата си сина и то без мъж до мен и без да имат баща. Паникьосвах се безумно много. Помня как пристигнах в болницата в родния ми град и после как се събудих. Около леглото ми имаше поне трима лекари. Те ме питаха с голям изненада как съм. Казах им добре и защо ме гледат толкова уплашено. Те ми споделиха, че предишната нощ сърцето ми пак е спряло да бие и цели 24 часа съм била в кома. Още повече се шокирах. Нищо не спомнях – не помня и болка да съм изпитвала, болеше ме само от предателството на мъжа ми, който ме зарязал. Оказа се, че то нищо е можело да умря в съня си”, спомня си с ужас Хелън.

Все пак лекарите й направили няколко операции и й сложили пейсмейкър. 

Към днешната дата Хелън се чувства страхотно и живее пълноценно живота си нищо, че е без съм и сама отглежда двете си момчета.

„Реших да споделя всичко, което преживях, за да вдъхна сила на жените, които се разделят  мъжете си. Не унивате, никога не губете вяра. Винаги намирайте нещо, което да ви крепи и да ви дава сили. Да страдаш от „разбито сърце” се оказа, че не е шега, а истинска болест, но от вас самите зависи колко трудно или лесно ще преживеете дадена раздяла. Любов има навсякъде около нас и ако някой мъж не може да и я даде, то знайте, че и той не заслужава да е до вас. Заслужавате само най-доброто, не се обвинявайте и не съжалявайте за нищо, а знайте, че някъде там ви чака нещо и някой много по-добър някой само за вас, който така ще ви обича, че сърцето ви ще пее от радост”, категорична е Хелън. / jenata.blitz.bg
 

Коментирай

Евгени

Евгени 12.11.2018 22:27

Неграмотници, научете се да пишете.