Мистерията е разгадана! Ето какво е значението на 18 от най-разпространените целувки (ВИДЕО)

Мистерията е разгадана! Ето какво е значението на 18 от най-разпространените целувки (ВИДЕО)

Едва ли има по красноречив начин да изразим любовта си към човека, когото обичаме, от този да го дарим с нежна целувка по устните. Всеки човек се целува по уникален начин, а в целувката си влага различен смисъл.

Къде и как целуваме и какво означават различните целувки? Според книгата на Шерил Киршенбаум „Наука за целувката“, съществуват над 100 вида целувки, които изразяват най-различни чувства. Подбрахме за вас 18 от най-разпространени.

Френска целувка: тя изразява страст. Понякога с такива целувки се даряват двойки със солиден стаж, които са успели да запазят искрата помежду си.

Бърза целувка със стиснати устни: прави се пред публика, най-често от двойки, които отдавна са заедно и са преминали на едно ново ниво на връзката.

Целувка по бузата: тя напомня взаимната загриженост на партньорите.

Въздушна целувка: показва, че двойката обича да флиртува и не може да живее без приключения и забавления.

Заключена целувка: случва се, когато партньорите вече трябва да се разделят, но не могат да го направят и устните им остават долепени.

Ангелска целувка: докато един от партньорите спи, другият го дарява с целувка по клепачите. Тя показва искреност и надеждност.

Целувка по носа: свидетелства за наличието на хумор и веселие в двойката и е добро оръжие при неутрализирането на конфликти.

Целувка по челото: изразява грижа и преданост.

Целувката по ухото (много чувствителна част от тялото): цели да ви развесели и разведри. Свидетелства за стремеж към нови усещания.

Целувка по долната част на ухото: тя е изпълнена със страст. Това е една от най-интимните и романтични целувки.

Целувка по ръката: древен жест, който показва уважение или възхищение. Според някои правила мъжът трябва да е по-възрастен от жената, на която целува ръка.

Целувките по врата: предпочитат я откритите и страстни хора, които имат мнение за всичко.

Смучка: това е един вид печат, с който партньорът казва, че обектът вече е зает. А дали зад това не се крие ревност? Или партньорът просто страда, че нещо във връзката не е ОК.

Целувка с активно използване само на едната устна: характерна е за двойки със здрава връзка, които обичат да прекарват времето си заедно. Често се практикува от дългогодишни двойки, които знаят почти всичко един за друг.

Ескимоска целувка: израз на здрави отношения.

Захапването на долната устна: практикува се от темпераментни хора.

„Вакуумна“ целувка: практикуват я онези, за които физическият контакт е особено важен.

Целувката с телесен контакт: златната среда при целувките! Нито е твърде неприлична, нито прекалено скромна и едновременно с това е признак на взаимно разбиране. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай