Мъжете се страхуват от независимите жени заради тези 3 неща

Мъжете се страхуват от независимите жени заради тези 3 неща

Силният пол има своите страхове и една успяла дама може да подпали ужаса в тях

За никога не е тайна, че има жени, които са толкова силни и независими, че сякаш нямат нужда от мъж до себе си! Истината не е точно такава – всяко човешко същество има нужда от сродна душа, но намирането на такава понякога е много трудно.

Е, сега от  jenata.blitz.bg ще поговорим именно за независимите жени и защо те толкова често са самотни. Според специалистите от интимни връзки има точно три причини.

„Мъжете се страхуват от самостоятелни жени, които отстояват мнението си и са успели в една или друга насока! Да, точно така –страхуват се! Без значение дали си го признават или не“, категорични са експертите. 

Ето кои са тези три причини:

Мъжът вижда независимата жена като конкурент
За всеки зрял мъж е изключително важно да се реализира. Само в този случай той се чувства като истински мъж. 

Не всеки мъж ще се чувства комфортно в съюз със самодостатъчна жена. Проблемът е, че жена, която се изкачва уверено по кариерната стълбица, често се възприема от мъжа като конкурент и това чувство не му позволява да я види като жена, пораждайки напълно различни чувства към нея. 

Мъж, който не е сигурен в способностите си, ще се пази от компанията на такава жена, така че, не дай си Боже, да не нарани егото си. Но е трудно да се изплаши мъж, който е толкова самодостатъчен, колкото жена му.

Мъжът се страхува да спори с такава жена
Много, но не всички, мъже обичат да налагат авторитета си от време на време, като влизат в спор с жената си. За някои представители на силния пол това е наистина важен начин да се уверят в своята мъжественост. 

С жена, която стои здраво на краката си във всеки смисъл, подобен трик няма да мине и да сработи. Още по-лошо е, ако мъж живее на нейна територия - жената няма да търпи критика, още по-малко грубост и просто ще изхвърли любовника си. 

Никой мъж не може да понесе такива промени. Естествено, говорим за човек със слаб дух и самочувствие.

Мъжът се страхува от конкуренция
Там, където има самочувствие и добра материална обезпеченост, винаги има много желаещи да се „погреят“ в лъчите на такъв успял човек. В този случай мъжете започват активно да се борят за вниманието на такава достойна жена. Освен това мъжете най-често са не по-малко достойни. 

Но партньор с ниско самочувствие и крехко его няма да може да издържи на такава конкуренция или просто на мисълта, че ще трябва да положи усилия, за да остане интересен за такава жена, когато има такъв избор наоколо. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай